Brakhap

1200 calorieën

30.10.2012 . 18.17

Bijna alles kan in de frituurpan

Word je bij het zien van een Engels ontbijt al misselijk? Wacht maar tot je de uitvinding van Chris Sell op je bord hebt liggen. Hij heeft een volledig Engels ontbijt in een sandwich gestopt en deze op z'n Amerikaans in de frituur geslingerd: 1200 calorieën schoon aan de haak. Smullen!

De Brit heeft een restaurant in New York met een menukaart vol gefrituurde zooi, van hotdogs tot fruit en van cake tot marsrepen. In The Sun zegt hij dat de sandwich er schitterend uitziet als je hem door de helft snijdt, 'het ei in het midden maakt het zo mooi'. Waarom je zo'n hartinfarctbroodje zou moeten eten? "Het is echt een hangover-killer. Maar ook gewoon goed te doen voor de lekkere trek."

Je zou het niet zeggen, maar er zit toch één nadeel aan zo'n gefrituurd ontbijt: "Het eerste deel is verrukkelijk, maar de andere helft kan door de olie wat soppig worden." Toch liever iets gezonders uit de vetpan? Sell introduceerde afgelopen week pompoen gevuld met kaas en bacon, ideaal voor Halloween.

Toch is er één ding dat je beter niet in de frietpan kunt gooien: sinaasappels. "Die ONTPLOFFEN!," zegt Sell enthousiast. Hij spreekt ongetwijfeld uit ervaring.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app