50.000 volt

Moest auto wassen

01.11.2012 . 12.18

Agent geeft jongetje stroomstoot

Wie niet luisteren wil, moet voelen. Dus als je als 10-jarig jongetje weigert om de auto van meneer agent te wassen, moet je niet raar opkijken wanneer je even later bewusteloos op de grond belandt.

Politieman Chris Webb uit New Mexico zag een groep schooljongens blijkbaar aan voor slaafjes. De agent was door de lokale basisschool gevraagd om in de klas te komen vertellen wat de politie zoal doet de hele dag. Het leek hem een goede gelegenheid om zijn auto een goede wasbeurt te laten geven door de kinderen.

Volgens courthousenews.com was één jongetje zo moedig toe te geven dat hij hier totaal geen zin in had. Webb besloot dat het toedienen van een stroomstoot van 50,000 volt wel een passende maatregel was. "Ik zal je eens laten zien wat er gebeurt met mensen die niet naar de politie luisteren", zei de agent.

De agent vond het vervolgens niet nodig om een ambulance te bellen. Hij trok de twee haakjes van het wapen uit de borst van het ventje en leverde hem af in het kantoor van het schoolhoofd.

Behalve een litteken heeft het jongetje er een behoorlijk trauma aan overgehouden, zo slaapt hij slecht en heeft hij last van stressaanvallen. Zijn ouders ondernemen nu juridische stappen tegen de agent en de school.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app