Movember

Regels zijn regels

16.11.2012 . 09.18

School verbiedt snorren

Een 13-jarige jongen mag van zijn school geen snor laten staan om mee te doen aan Movember, de liefdadigheidsactie voor onderzoek naar prostaatkanker. Op zijn school dragen ze een uniform en daar hoort geen snor bij.

Gus Hooker, die zich al sinds zijn negende scheert, heeft een goede reden om aan Movember mee te doen. Zijn opa Paul is onlangs van kanker genezen. Maar de leiding van zijn school, de Priory Academy in het Engelse Dunstable, had daar geen boodschap aan. Ze willen geen snordragende leerlingen, zelfs niet als het voor een goed doel is.

Toen Gus' vader zich beklaagde over de starre opstelling van de school, kreeg hij te horen dat het niet eerlijk zou zijn als Gus aan Movember mee zou doen, omdat andere leerlingen nog geen snor kunnen laten staan en dus buiten de boot vallen. Onzin, vindt Gus, die zeker weet dat hij veel geld bij elkaar gebracht zou hebben. Aan Daily Mirror vertelt hij: "Iedereen wilde dat ik er voor ging."

Bovendien laten sommige leraren wél hun snor staan. "Die mogen doen wat ze willen, zonder dat iemand zich er druk om maakt", zegt Gus, die zich gediscrimineerd voelt.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app