Vergissing

uitnodiging verkeerd

25.04.2012 . 18.47

Oma dineert met ministers

Een Zweedse bejaarde had de dag van haar leven toen ze een uitnodiging kreeg die voor iemand anders bestemd was. De 67-jarige Margarete Winberg besloot er niks van te zeggen en prikte een vorkje mee met ongeveer 40 oud-ministers, meldt Dagens Nyheter. "Het was erg gezellig", zei Winberg na afloop.

Minister van Milieu Lena Ek had een aantal oud-ministers en diplomaten uitgenodigd voor de lunch. Ze wilde ze, vlak voor de start van een grote milieuconferentie in de Zweedse hoofdstad, bedanken voor wat ze in het verleden hadden gedaan voor het milieu in Zweden.

Oud-minister Margareta Winberg van Landbouw mocht natuurlijk niet ontbreken. Ze kreeg dan ook een uitnodiging. Die werd alleen naar het verkeerde adres gestuurd.

Het kaartje kwam terecht bij de bejaarde Margareta Winberg in Sundbyberg. Vereerd als ze was met de uitnodiging kwam ze achter de geraniums vandaan en reisde af naar Stockholm. Toen er voorafgaand aan de lunch een mooie groepsfoto gemaakt moest worden, viel het Ek op dat oud-minister Winberg ontbrak. De vergissing kwam toen snel aan het licht.

Ek kon smakelijk lachen om het voorval. Ze durfde het niet aan om de 'valse' Winberg weg te sturen en nam het sportief op. Ze mocht blijven eten, ook al gaf ze toe niet erg veel met het milieu bezig te zijn. Winberg zelf vertelde dat ze niks vreemds zag aan de uitnodiging en dat ze er maar gewoon naartoe was gegaan. Pas toen ze veel beveiligers zag en allemaal mensen die ze alleen maar kende van tv, begreep ze dat er een vergissing gemaakt was. Omdat ze er toch al was besloot ze er het beste van te maken.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app