Oplikken

Zeldzaam soort

29.04.2012 . 13.31

New Yorkse bij houdt van zweet

In New York is een nieuw soort bij opgedoken, meldt The Wall Street Journal. Het beestje, zo groot als een enkel sesamzaadje, blijkt een voorliefde te hebben voor zweet. Dieren vindt hij niet zo interessant. Mensen des te meer.

Het gaat om een soort die van oudsher thuishoort in Noord-Amerika, maar door de import van honingbijen, is de inheemse bij een beetje verdreven, volgens onderzoekers.

De bij maakt maar weinig honing, maar heeft als voordeel dat hij zeer weinig steekt. En als hij dat toch doet, dan heeft het slachtoffer er heel weinig last van.

De bij is dol op mensen, en als die flink zweten is het helemaal perfect. Dat heeft te maken met het menselijke eetpatroon. We eten zo zout, dat een landing op een blote arm en een klein likje al genoeg is voor de bij om zijn dagelijkse portie binnen te krijgen.

Met al die drukke, zwetende mensen is de stad een paradijs voor de bij. Het beestje leidt een onopvallend bestaan, vooral ook door zijn afmetingen. Veel mensen hebben hem niet eens in de gaten. Bovendien heeft de bij weinig concurrentie. Van de soort zijn er in heel New York City maar zo'n 250 geteld. En dat betekent: zweet genoeg voor iedereen.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app