Niet gezond

Olympisch dorp

03.05.2012 . 04.46

Londen krijgt grootste McDonald's

McDonald's hoort de kassa al rinkelen. Het restaurant heeft de exclusieve rechten verworven om bezoekers van de Olympische Zomerspelen in 2012 van eten te voorzien.

De fastfoodketen is van plan 's werelds grootste McDonald's in het Olympisch dorp in Londen neer te zetten. Meer dan 1500 zitplaatsen moet de friet- en burgertent gaan tellen. Maar niet iedereen in Groot-Brittanië is blij met dit idee.

Volgens Britse gezondheidsdeskundigen draagt de samenwerking tussen McDonald's en de Olympische Spelen bij aan het alsmaar stijgende percentage te dikke Britten. Ook vindt men het raar dat een sportevenement een ongezond restaurant als sponsor heeft. Dit geeft het verkeerde signaal aan bezoekers en vooral aan kinderen, zeggen experts.

Niet alleen McDonald's moet het ontgelden, er is ook kritiek op sponsors Coca Cola en onze eigen bierbrouwer Heineken. "Het is erg jammer dat een evenement dat de beste sportprestaties beloont, gesponserd wordt door bedrijven die bijdragen aan de ongezonde gewoonten", vindt een woordvoerder van de Academy of Royal Medical Colleges.

Negatieve aandacht of niet, er komt sowieso geen einde aan de samenwerking tussen McDonald's en het sportspektakel. Het restaurant sponsort de Spelen al sinds 1976 en dat bevalt prima, aldus een woordvoerder van Olympische Spelen: "Zonder partners als McDonald's zouden de Spelen niet kunnen plaatsvinden." Daar moeten de critici het mee doen.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app