Duo Penotti

Venus de Chimera

25.08.2012 . 09.13

Kat rekent af met racisme

Katten werden niet voor niets aanbeden in het oude Egypte. Ze doen het leuk als decoratief object, vangen muizen, houden zichzelf schoon, komen kroelen op eenzame momenten en blinken uit in de activiteit 'langslapen'. En dan zijn er ook nog katten die ondanks deze drukke agenda tijd vinden om een einde te maken aan de wereldproblematiek, zoals racisme.

Via The Huffington Post maakten we kennis met Venus de Chimera, een kat wiens kopje de voor-en-na-reclame lijkt van een zonnebank voor katten. Venus heeft niet alleen een gespleten gezicht, ook haar ogen hebben twee verschillende kleuren. Deze aandoening heet heterochromia en komt soms ook bij mensen voor.

Op de Facebookpagina van het Venus -die al 14.000 fans heeft- staat dat Venus behalve een jaloersmakend uiterlijk ook een prima innerlijk heeft. "Ze is teder, liefhebbend en heeft een kittenachtig miauwtje terwijl ze al drie jaar oud is. Ze gedraagt zich als een grote baby, ze vind het heerlijk om bemoederd te worden. Ze maakt geen meubels stuk en heeft geen slechte gewoonten… ze is perfect!"

Dit is toch verdacht. Elke normale kat is van binnen namelijk schizofreen: het ene moment ligt je kat op schoot te spinnen, en het volgende moment bijt 'ie opeens je neus eraf. Bij Venus zal het wel gewoon andersom zijn... Is het toch nog een semi-normale kat.

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app