R.I.P.

55 jaar

15.09.2012 . 16.09

Oude papegaai legt loodje

Tarbu, volgens velen de oudste papegaai ter wereld, is niet meer. Met een welgemeend 'cheerio' nam hij afscheid van zijn 89-jarige baasje Nina Morgan uit het Engelse Exeter. De vogel stierf op 55-jarige leeftijd.

Nina redde Tarbu in 1957 uit de klauwen van een dierenhandelaar. Dat gebeurde in Tanzania, waar ze woonde met haar man. Tarbu mocht mee naar huis en werd een speelkameraadje voor haar zoon Richard. Toen de Morgans in 1985 terug naar Engeland gingen, mocht de papegaai mee.

In Exeter ontbrak het de vogel aan niets. Tegenover Daily Mail biecht Nina op dat Tarbu flink verwend is. Hij kreeg vaak een KitKat en mocht iedere avond naar soapseries kijken. Het beest deed ook wel nuttige dingen. Zo schreeuwde hij wanneer de telefoon of de deurbel ging. Reuze handig, want Nina is behoorlijk doof.

"Toen ik ging slapen zei hij altijd 'cheerio'. Maar hij klonk zwak", vertelt Nina. "De volgende ochtend zat hij nog even op zijn kooi, maar toen ik de kamer verliet om thee te zetten, is hij dood neergevallen." De vogel ligt nu in de tuin begraven.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app