Poes

Helfdhaftig

16.09.2012 . 16.18

Buddy de kat is geen pussy

Buddy de kat is niet alleen erg schattig, maar ook nog eens een held. Zonder Buddy was zijn baasje namelijk dood geweest. Rick Chap kreeg een hartaanval en er was niemand in de buurt om hem te redden. Gelukkig voor Rick haalde Buddy zijn vrouw erbij.

"Hij bleef maar mauwen, krabben en in het rond springen. Buddy wilde duidelijk mijn aandacht trekken", vertelt Jennifer Chap, die in haar werkkamer bezig was. De vrouw pakte haar kat op en liep naar de keuken. Daar zag ze hoe haar echtgenoot midden in een hartaanval zat.

Jennifer gaf haar man mond-op-mond-beademing tot de ambulance er was. "Ik sprak een gebed uit en wachtte even. Gelukkig begon zijn hart weer te kloppen." Na behandeling in het ziekenhuis en een zes maanden durende revalidatie gaat het weer hartstikke goed met hem.

"Ik heb mijn leven echt te danken aan Buddy, want zonder hem zou mijn vrouw nooit uit haar werkkamer zijn gekomen", zegt Rick tegen Click Orlando. Ook Jennifer is er heilig van overtuigd dat de kat precies wist waar hij mee bezig was. "Je hoort wel vaker dat dieren dit soort dingen aan kunnen voelen."

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app