#LIEV

Aapjes kijken

16.09.2012 . 20.02

Kleuter speelde met gorilla's

Tansy Aspinall was pas 18 maanden oud, maar dat weerhield haar vader er niet van om het meisje 20 jaar geleden met zijn gorilla's te laten spelen en er een filmpje van te maken. 

Nu vond papa Damian het dan toch echt hoog tijd om de beelden op internet te knallen. "Het maakt me niet uit als ik kritiek krijg, want ik denk dat de gorilla's er baat bij hebben", zegt de 52-jarige dierenliefhebber.

Het ziet er natuurlijk best schattig uit, zo'n kleuter in de armen van een joekel van een aap, maar er zijn ook mensen die het totaal onverantwoord vinden. "Ik begrijp dat wel, omdat ze zijn opgegroeid met het idee dat er een King Kong in elke gorilla schuilt", stelt de nu 23-jarige Tansy. "Maar het zijn zulke prachtige dieren en ze lijken zoveel op mensen."

Tansy herinnert zich nog als de dag van gisteren dat ze met de gorilla 's aan het chillen was. "Ze waren zo lief. Ze behandelden me bijna alsof ik een van hun eigen kinderen was. Het zijn absoluut mijn favoriete dieren." De vrouw is nooit bang geweest dat een van de gorilla's haar aan zou vallen. "Ik voelde alleen maar warmte en liefde."

Haar vader wil aan de wereld laten zien dat er een hele speciale band kan ontstaan tussen mensen en gorilla's. "Ik vind het echt een van de mooiste dingen die ik ooit heb gezien", zegt hij tegen Daily Mail. "Als het filmpje met Tansy het idee dat gorilla's een plek op deze wereld verdienen ook maar een klein beetje versterkt, mogen mensen van mij zeuren wat ze willen."
 

Deel deze pagina

Reageren

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app