Kleptomaan

Baasje schaamt zich

21.09.2012 . 11.02

Kat heeft al 100 dingen gestolen

De Britse kat Denis de Menace, heeft zich ontwikkeld tot een heuse kleptomaan. Het dier heeft al meer dan honderd spullen gestolen van zijn buren. Het baasje van Denis schaamt zich dood. Zij heeft al een hele collectie strings, slippers, t-shirten, poppen, teddyberen en voetballen thuis liggen.

Volgens Daily Mail is de tweejarige kat is inmiddels al zo berucht dat zijn baasje regelmatig buren aan de deur krijgt als zij spullen kwijt zijn. De meeste dingen die het beest meeneemt komen van de waslijn. Vaak zit er ook nog een wasknijper aan vast.

Denis sloeg al meteen toe toen hij voor het eerst naar buiten mocht. Inmiddels heeft hij zijn collectie al flink uitgebreid. Hij werd zelfs een keer gespot met een t-shirt tussen zijn tanden terwijl hij over hekken klom.

Volgens Vicky Halls, een gedragsdeskundige voor katten, komt dit gedrag veel vaker voor.  "Er zijn veel verschillende theorieën over waarom katten stelen, maar ik denk dat het puur draait om het jachtinstinct. Ik heb al veel poezen gezien die alle mogelijke items jatten en ze door het kattenluikje dragen alsof het een prooi is."
 
Denis moet wel oppassen. In Zweden werd een stelende kat in de cel gegooid en had bijna een spuitje gekregen.
 

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app