Giftig

3 dagen in vriezer

10.10.2012 . 14.41

Reuzenpad vermoordt hond

Deborah en Charlie Barrett uit het Amerikaanse Temple Terrace willen hondenbezitters waarschuwen voor een enorm giftige reuzenpad. Voor Amerikaanse trouwe viervoeters zijn de beesten namelijk levensgevaarlijk: Willie, de Jack Russel van de Barretts, kan het niet navertellen.

Vorige beet de 6-jarige Willie in een Bufo Marinus die hij tegenkwam in de tuin. De pad overleefde het niet en een paar minuten later begon de hond te stuiptrekken. Deborah en Charlie gingen snel naar de dierenarts, maar Willie overleed onderweg. "We hadden geen idee dat ze zo giftig waren", zegt Charlie tegen Tampa Bay Online.

De padden komen oorspronkelijk niet in Florida voor. Ze werden geïntroduceerd om insecten in suikerrietplantages te bestrijden. Nu vormen ze een ware plaag voor huisdieren en zelfs voor kinderen, want het sterke gif kan ook mensenhersenen flink beschadigen.

Het wordt de inwoners van Florida aangeraden padden dood te maken, als ze er eentje zien. De meest humane manier om hun leven te beëindigen, is door hem drie dagen in een plastic zak in de vriezer te knallen. Dat merkt het koudbloedige amper.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app