Kabang

Dure operatie

13.10.2012 . 18.02

Nieuwe snuit voor heldhaftige hond

Het hondje Kabang uit de Fillipijnen was vorig jaar in een klap beroemd, nadat ze het leven van twee meisjes had gered. De twee zouden zijn aangereden door een motor, als Kabang er niet tussen was gesprongen. Sinds de reddingsactie leeft het hondje zonder snuit, maar daar komt binnenkort verandering in.

Het teefje werd na het ongeluk opgelapt door lokale artsen, maar die konden haar kopje niet redden. Van haar snuit zijn alleen de onderkaak en twee ogen over. Op internet werd een inzamelingsactie gestart, zodat Kabang een hersteloperatie zou kunnen krijgen. 

Er is nu meer dan 15.000 euro opgehaald en dat is genoeg om het hondje in de VS te laten behandelen, schrijft The Telegraph.

Kabang ging samen met een begeleider vorige week naar Californië, zodat artsen daar konden besluiten hoe ze haar snuit het beste kunnen herstellen.

Waarschijnlijk krijgt ze eerst een nieuwe bovenkaak. Ook heeft ze nog steeds een wond op haar kop en die wordt ook dichtgemaakt. Kabang zal een week of zes in het ziekenhuis moeten blijven om te herstellen.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app