Luchtje

Geopende doos

17.04.2012 . 10.37

Apple Macbook Pro Eau de Toilette

Geurtjes van Calvin Klein, Davidoff of Armani zijn wel aardig natuurlijk, maar voor Apple-fans gaat er niets boven de geur van een net geopende doos van een Mac. Als je die geur nu eens in een flesje kon krijgen... Nou, dat kan.

Drie kunstenaars uit Melbourne hebben het Amerikaanse bedrijf Air Aroma de opdracht gegeven een luchtje te ontwikkelen dat zo veel mogelijk lijkt op de geur die je ruikt als je een nieuw Apple-product uit de verpakking haalt. Het is de geur van het plastic, de inkt op het karton en een verse MacBook Pro, rechtstreeks afkomstig uit de fabriek.

Voor dit ongebruikelijke luchtje bestelde Air Aroma de aroma's van lijm, plastic, rubber en papier, zo legt het bedrijf uit op zijn website. Om de geur zo goed mogelijk te kunnen nabootsen, werd een nieuwe ongeopende Apple-laptop naar het laboratorium gestuurd. Toen was het aan de professionele parfumbereiders om hun neus te gebruiken.

Er zijn helaas nog geen plannen om het speciaal voor de kunstenaars vervaardigde luchtje op de markt te brengen. Wie het wil ruiken, kan vanaf 20 april terecht in de galerie West Space in Melbourne.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Stagiair gezocht

Meest gelezen

Download de app