EK2012

Mysterieus

04.06.2012 . 12.25

Afellay is lekkerste homohapje

Ibrahim Afellay is de meest aantrekkelijke speler van het Nederlands elftal. Dat vinden althans de bezoekers van website Gay.nl. Afellay kreeg precies eenderde van de vijfduizend stemmen in de tweejaarlijkse verkiezing. Gay.nl-hoofdredacteur Kristiaan Schimmel noemt Afellay 'mysterieus' en 'doordringend'.

Afellay volgt hiermee Robin van Persie op. In zowel 2008 als 2010 was de Arsenal-spits de onbetwiste winnaar, maar nu moet Van Persie genoegen nemen met de derde plek achter Afellay en Klaas-Jan Huntelaar. Met slechts twee stemmen verschil ging ook deze strijd tussen Huntelaar en Van Persie nek-aan-nek. De spitsen eindigen beide met 15% van de stemmen.

Schimmel is verrast door de uitslag: "Afellay deed het twee jaar geleden ook al goed, maar ik had verwacht dat Van Persie opnieuw zou winnen. De keuze voor Afellay snap ik wel: hij heeft een mysterieuze uitstraling en doordringende ogen maar komt tegelijkertijd over als een lieve jongen die tijd neemt voor z'n fans. Daarnaast heeft hij het afgelopen jaar aangetoond over een ijzersterke mentaliteit te beschikken, want anders kom je niet zo sterk terug na een zware blessure."

Of Afellay door het winnen van de felbegeerde titel ook zelfverzekerder begint aan het EK is niet bekend.

Onze kijk op het EK: WTF.nl/ek2012.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen