Ego's

Kaf van het koren

29.06.2012 . 10.07

Bogarde moet bondscoach worden

Uit een meer dan betrouwbare peiling onder de lezers van WTF.nl is te concluderen dat Het Volk Winston Bogarde als bondscoach wil. Bogarde laat succestrainers als Guus Hiddink en Louis van Gaal achter zich.

Bogarde krijgt van meer dan een kwart van de Nederlanders steun, terwijl Co Adriaanse en Frank de Boer op amper een tiende van de stemmen kunnen rekenen. Van Gaal en Hiddink gaan met iets minder dan een kwart aan de haal.

Winston speelde tijdens zijn spelersloopbaan voor onder andere Sparta, Ajax, AC Milan en Barcelona. De laatste vier jaar van zijn carrière stond hij onder contract bij Chelsea waar hij vooral op de tribune zijn zakken vulde. Hij heeft zijn trainersdiploma’s. Wij zien dan ook niks wat een aanstelling in Zeist in de weg kan staan.

kimpeta

Dat Van Gaal, Hiddink en Adriaanse ongeschikt zijn, lijkt ons duidelijk. Voor de zekerheid een overzicht wie het vooral niet moet worden:

- 'Media Min Min', zei Louis van Gaal bij zijn afscheid als bondscoach in 2001. Laat nu net de pers er als nooit tevoren bovenop zitten. Nog een reden dat Louis opstapte: hij kon niet omgaan met de vedettes van destijds die er de kantjes van afliepen. Wat een geluk: ook deze selectie heeft bijkans louter volgevreten ego's die niks voor elkaar over hebben. Louis wil spelers beter maken. Dat kan dus niet bij een nationaal team, dat zou hij nu toch wel moeten weten. 

(c) BrunoPress

Van Gaal zit niet voor niets alleen

- Hij wilde bij Newcastle United 'sexy football' spelen, bij Feyenoord was hij niet te benijden en bij Terek Grozny stond hij onder contract bij een dictator. Ruud Gullit is vooralsnog niet voor het trainersgeluk geboren. Sowieso gaat het niet echt lekker met Ruud, achter een kliko zitten op Schiphol is niet echt bondscoach-waardig te noemen. Laat Ruud eerst maar eens zijn kamer schoon krijgen met de stofzuiger.

- Wesley Sneijder en Arjen Robben die paaseieren moeten zoeken, de hele selectie terug laten lopen van Hoenderloo naar Noordwijk door een slechte training, dat zien we toch niet gebeuren. Een slechte prestatie op het WK in Brazilië zou 'scorebordjournalistiek' zijn volgens Co Adriaanse. En vol op de aanval spelen in een kerstboomsysteem met de huidige verdediging lijkt sowieso geen puik plan. En wie is eigenlijk de koffiejuffrouw bij de KNVB? Die kan meteen haar spullen pakken.

(c) BrunoPress

Zuinig mondje van Co

- Natuurlijk, een man van de wereld. Op de motor in Varsseveld tot proosten met Poetin. Guus Hiddink heeft zijn sporen verdiend. Maar wat heeft de beste man gewonnen als bondscoach? Niets inderdaad. De laatste jaren is Guus Geluk vooral bezig met zijn pensioen veilig te stellen. Iemand die meer bezig is met geld dan met prestaties hebben we niets aan. Kunnen we Dick Advocaat ook meteen uitsluiten.

- De spelers luisteren wel naar je als je een lichaam hebt van een bokser en het haar van een vogelverschrikker. Dat heet 'uitstraling'. Maar of dat voldoende is, valt te betwijfelen. Gertjan Verbeek doet het goed bij AZ. De vraag is of de KNVB een compleet nieuw krachthonk wil gaan bouwen. Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen wil een uithangbord, niet een trainer die elke beslissing van de vierde man betwist. Ook al gaat het om een ingooi tegen San Marino. Bovendien moet je wel een beetje met de media om kunnen gaan. De confrontatie met NOS-coryfee Bert 'Bassie' Maalderink gaat in dat geval hoe dan ook mis. En we zien Gertjan zeker ook niet lekker amicaal doen met Jack van Gelder.

(c) BrunoPress

Boos kijken is niet genoeg

- Iemand die altijd genoemd wordt als deze functie ter sprake komt, is natuurlijk Johan Cruijff. Maar da's logisch. Buiten het feit dat hij het nooit zou doen, is het absoluut geen goed idee. De KNVB kan op zoek naar een nieuwe RvC, Ajax op zoek naar nieuwe jeugdtrainers (hij neemt Jonk en Bergkamp in zijn kielzog mee) en eigenlijk moet heel de organisatie van de KNVB op z'n kop. De gekleurde voetbalschoenen zijn dan wel ten einde: iedereen moet op 'Cruijffies' gaan spelen. En zo zijn er nog tig redenen te bedenken. Bovendien is El Salvador al gecommiteerd als bondscoach van Catalonië. En kijk wat een succes dat is geworden.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen