advertentie
advertentie
advertentie

New York

Duur snacken

24.09.2012 . 10.15

Havermoutpap is weer hip

We kunnen ons moeilijk voorstellen dat een nuchtere Hollander zou omfietsen voor een bordje havermoutpap of een bakje yoghurt. Laat staan als ze er ook nog 'ns drie euro voor moeten neertellen. New Yorkers denken daar anders over. In de miljoenenstad schieten zogeheten 'food bars' als paddestoelen uit de grond. Bekijk hier de fotoserie van alle lekkernijen.

Havermoutpap is weer hip
Griekse yogurt met stukjes sinaasappel, pure chocolade, pistachenootjes, honing en munt. Sjieke boel. Deze 'yogurt creation', zoals ze 'm bij Chobani noemen, kost omgerekend 3 euro.

De speciaalzaken hebben een ding gemeen: ze richten zich op een soort eten en bedenken daar vervolgens zoveel mogelijk gekke variaties op. Bij Rice to Riches in de hippe wijk Lower East Side verkopen ze bijvoorbeeld alleen maar rijstpudding. Op het menu staan smaken als 'Hazelnut Chocolate Bear Hug' (chocolade en hazelnoot, nemen we aan) en 'Fluent in French Toast' (wentelteefje). 

Het in Amerika veelverkochte yoghurtmerk Chobani opende een maand geleden een 'yoghurt bar' in de toeristische buurt Soho. Je krijgt er een bakje yogurt dat volgens de manager van de winkel door 'getrainde professionals' is opgedoft met bijvoorbeeld kokos, ananas en Turkse hazelnoten.

Ook net open is Oatmeals, een klein winkeltje gerund door een voormalige bankier. Die besloot op een dag dat klaar was met cijfertjes en liever havermoutpap wilde maken. Nu serveert ze naast doorsnee pap ook creaties met bijvoorbeeld blauwe kaas en vijgen.

Minder gezonde trek? Haal een van de tien verschillende broodjes pindakaas bij Peanut Butter & Co (meest interessante combinatie: pindakaas en augurk, speciaal voor zwangere vrouwen) of kijk hoeveel mini cupcakes van Baked By Melissa er in je mond passen.

Havermoutpap is weer hip

Deel deze foto via:

Terug naar slideshow

Deel deze pagina

Reageren

advertentie
advertentie

Stagiair gezocht

advertentie

Hot or not?

advertentie
advertentie