Massamoord

'Ze horen hier niet'

09.07.2012 . 20.59

Vrouw doodt duizenden slakken

Hilkka Risberg uit het Zweedse Andersberg heeft last van slakken in haar tuin en dat maakte van haar een moordmachine. In de afgelopen drie jaar heeft ze 14.000 van de onschuldige beestjes omgelegd, met behulp van een prikstok en af en toe een paraplu.

"Ik vind het geen sympathieke beesten", zegt de 65-jarige Zweedse tegen Gefle Dagblad. In de afgelopen jaren deden de slakken zich dan ook tegoed aan alle groente en kruiden in de tuin van Risberg. Ze werd het zo zat dat ze de diertjes te lijf ging.

De gepensioneerde vrouw ging fanatiek te werk. Ze ging er zelfs zo in op dat ze haar moorden bij is gaan houden in een schrift. Het aantal slachtoffers schoot daardoor de lucht in. Op sommige dagen doodt ze met gemak 800 slakken.

Ze heeft haar werkwijze de afgelopen jaren geperfectioneerd. Vroeger gebruikte ze ook wel een snoeischaar en op sommige dagen reed ze de slakken dood met de fiets, maar vanwege het slijm van de beesten bleek dat geen goede methode. Risberg houdt het nu bij haar prikstok, die nog het meest doet denken aan een vork met een hele lange steel. Haar territorium heeft ze uitgebreid. Als ze in de buurt gaat wandelen, neemt de vrouw haar stok mee.

Van ophouden wil Risberg niet weten. "Die beesten horen hier niet", vindt ze.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Lees hier alles over

Meest gelezen

Stagiair gezocht

Download de app