Zwakjes

Chinees wil vlees!

04.07.2012 . 10.34

Olympiërs gedwongen vegetarisch

Chinese sporters die eind van de maand meedoen aan de Olympische spelen in Londen worden gedwongen vegetarisch te eten. Het ministerie van sport in hun thuisland heeft de deelnemers voor hun eigen veiligheid verboden vlees uit ‘vreemde’ keukens te eten. Dit is de coaches in het verkeerde keelgat geschoten.

Het ministerie heeft de sporters verboden om op lokatie varkens-, lams- en rundvleesproducten te eten omdat hier clenbuterol in kan zitten. Een verboden dopingmiddel. De coaches willen dat het verbod zo snel mogelijk opgeheven wordt omdat de sporters door het aangepaste dieet onnodig verzwakken.

De coach van de Chinese volleybalsters klaagde openlijk over het vegetarische menu dat zijn speelsters laatst tijdens de Grand Prix in Ningbo 3 weken voorgeschoteld kregen: “Er is in mijn ploeg duidelijk sprake van een vermindering van kracht en fitheid'', liet de trainer weten. Collega's uit onder meer de Chinese zwemwereld vielen hem bij. Zij hebben gemerkt dat hun sporters minder sterk worden als ze op een dieet van vis en eiwitpoeder moeten leven.

Wanneer de coaches hun zin niet krijgen, kunnen ze hun sporters altijd nog stiekem naar de Mc Donalds sturen. De fastfoodketen op het terrein van de Olympische Spelen de grootste vestiging ter wereld waar ook voor de sporters vast een fijne burger te krijgen is.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen