Spijt

Muskieten

25.07.2012 . 17.03

Olympiër weg om racistische tweet

De Griekse atlete Voula Papachristou is woensdag uit de olympische ploeg van haar land gezet vanwege een racistisch getint bericht op Twitter. Dat heeft de leiding van het Grieks Olympisch Comité gezegd. ,,Dit soort uitlatingen zijn onacceptabel'', aldus een verklaring. Papachristou, die zou uitkomen op het hink-stap-springen, was nog niet naar Londen vertrokken.

De atlete had zich denigrerend uitgelaten over in Griekenland wonende Afrikanen. In de tweet stond: "Met zoveel Afrikanen in Griekenland, krijgen de muskieten van de westelijke oever van de Nijl in ieder geval nog wat thuis gemaakt eten."

kimpeta

Ze betuigde onmiddellijk spijt. ,,Ik had dit nooit mogen doen. Het was een ongelukkige en smakeloze grap. Ik schaam me voor wat ik teweeg heb gebracht. Het is nooit mijn bedoeling geweest iemand te beledigen of te kwetsen.''

Eén van de regeringspartijen van Griekenland had haar uitsluiting geëist. Haar excuus bracht daar geen verandering in. ,,Ze mag zoveel grappen op social media maken als ze wil, dat is haar zaak. Zolang ze dat maar thuis bij de buis doet, terwijl ze naar de Olympische Spelen kijkt,'' zo luidde een verklaring.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen