Vrouw bezocht

Regels gebroken

04.08.2012 . 19.24

Kim Collins mag niet rennen

Hardloper Kim Collins is uitgesloten van de 100 meter sprint op de Oympische Spelen. De boze Collins kan de reden nauwelijks geloven: hij heeft een paar nachten niet in het Olympisch Dorp geslapen. 

De atleet uit Saint Kitts en Nevis doet al voor de vijfde keer mee aan de Olympische Spelen. In 2003 werd hij zelfs wereldkampioen op de 100 meter. Collins mocht het Olympisch dorp in Londen niet verlaten maar deed dit toch: hij zat lekker met z'n vrouw en kinderen in een hotel. "We hebben hem de afgelopen dagen niet in het kamp gezien", aldus teamleider Lester Henley. 

De 36-jarige Collins is woedend, meldt USA Today. Op Facebook schreef hij: "Een paar uur voor mijn 5e 100 meter op de Olympische Spelen, kom er ik er nu achter dat ik niet mag rennen, omdat ik in een hotel was met mijn vrouw/coach." Hij voegde daaraan toe: "Zijn jullie gek geworden!!!!!!!!" Twee uur voor de start van de race zei hij op Twitter: "Beste fans, ik lieg niet, ik start straks niet." Ook liet hij weten dat hij de regels belachelijk vindt: "Zelfs gevangenen hebben het recht om hun vrouw te bezoeken."

Collins staat ook geregistreerd voor de 4x100 meter en de 200 meter, maar of hij die wel zal rennen is nog niet bekend.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen