Lijstje

#FAIL #OS2012

07.08.2012 . 16.18

Olympische faalmomenten op een rij

Judoka Edith Bosch greep hard in op het moment dat een bezopen idioot vanaf de tribune een flesje richting Usain Bolt gooide. 'Bronzen Bosch' deelde een flinke klap uit, waarna beveiligers de man afvoerden. De atletiekhooligan is zeker niet de enige die tijdens deze Olympische Spelen slecht in het nieuws komt.

kimpeta

 - De Australische roeier Joshua Booth werd midden in de nacht opgepakt omdat hij ladderzat de vandaal uithing. Booth zou de voorkant van een winkel hebben beschadigd na een avondje tanken. Op het politiebureau viel hij flauw en stootte hij zijn hoofd. Booth moest naar het ziekenhuis. Dinsdag mag deze 'topsporter' de agenten uitleggen waarom hij er zo'n potje van heeft gemaakt.

- Kim Collins van wereldmacht Saint Kitts & Nevis kon gewoon echt niet zonder zijn vrouwtje. De hardloper bezocht het hotel waar zij verbleef tegen de regels van zijn land in en was een tijdje onbereikbaar. Toen 'ie terugkwam, mocht Collins het Olympisch dorp niet meer in. Hij zou niet meer aan de start verschijnen. "Zelfs in de gevangenis mag je bezoek ontvangen", deed Collins al snel zijn beklag.

(c) ANP

Hardloper Kim 'opgewonden standje' Collins

- Maar liefst acht badmintonsters werden uit de Spelen gegooid omdat ze een wedstrijd probeerden te verliezen. Twee Chinezen, vier Zuid-Koreanen en een stel Indonesiërs wilden het speelschema van het dubbelspel bij de vrouwen manipuleren door wat minder hun best te doen. Helaas kwamen hun snode plannetjes uit. Ach, meedoen is belangrijker dan winnen, toch?

- De Algerijnse hardloper Taoufik Makhloufi zag zijn Olympische droom in rook opgaan omdat hij zich niet genoeg had ingespannen op de 800 meter. Makhloufi wilde zich helemaal richten op een andere afstand, de 1500 meter, maar zijn team had hem niet op tijd uitgeschreven. Na 100 meter stopte Makhloufi daarom met rennen. Onsportief, vond de organisatie.

- Michel Morganella heeft het niet zo op Zuid-Koreanen. Nadat de Zwitserse voetballer met zijn land had verloren van de Aziaten, reageerde hij zijn frustratie af op Twitter. Iets met een zootje Mongolen die wat hem betreft in de fik mochten vliegen. De racistische tweet kwam hem duur te staan. Morganella werd naar huis gestuurd. Inmiddels heeft hij alweer zijn excuses aangeboden.

(c) ANP

Voetballer Michel 'niet alleen Mario Balotelli heeft rare kapsels' Morganella

- Ook hink-stap-springster Paraskevi Papachristou had beter eerst even goed kunnen nadenken over de gevolgen van haar tweet. De Griekse maakte een grapje over een uitbraak van een dodelijk virus in Athene. De leiding van de Griekse Olympische ploeg en waarschijnlijk ook de familie van het enige slachtoffer zagen er de lol niet van in. Papachristou mocht haar spullen pakken.

- Judoka Nicholas Delpopolo is met terugwerkende kracht gediskwalificeerd voor het Olympisch toernooi. De Amerikaan had voor zijn vertrek voedsel met marihuana gegeten. Delpopolo speelde de vermoorde onschuld en zei van niks te weten, maar de organisatie geloofde hem niet. Zijn zevende plek in de klasse tot 73 kilogram kwam te vervallen.

(c) ANP

Judoka Nicholas 'ik gooi wiet in m'n cornflakes' Delpopolo

- Niet alleen deelnemers en toeschouwers zorgen voor problemen, ook de coaches kunnen er wat van. Zeilcoach Lee Jae-cheol mocht terug naar Zuid-Korea omdat hij dronken achter het stuur was gaan zitten na een wel erg gezellig etentje bij de burgemeester van zeildorp Weymouth. De Britse politie was op zijn zachtst gezegd 'not amused'. De sportbond ook niet.

- De Amerikaan John Leonard, het hoofd van de wereldwijde zwemtrainersbond, geloofde gewoon niet dat de Chinese sensatie Ye Shiwen zo snel kon zwemmen. "Bizar, ongelofelijk en ronduit onmogelijk", was het wereldrecord van het 16-jarige meisje op de 400 meter wisselslag. De Amerikaanse zwemploeg wilde niets met Leonards gejammer te maken hebben.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen