HIEP HIEP

HOERA

12.05.2012 . 09.13

Manon Thomas (1963)

Lang zal ze leven in de gloria! Manon Thomas, doopnaam Maria Ursula de Haan, is vandaag 49 jaar geworden.

‘Manon Thomas vakantiekiekjes’ of ‘Manon Thomas in bad’ suggereert Google als we zoeken op Manon Thomas. Tja, dat krijg je ervan als je met manlief Rudy Veenstra een trits aan geile foto’s en video’s maakt en die opslaat op je pc. Altijd een risicootje. Zeker als je woont naast een man die het normaal vindt om je computer te hacken en daarna doodleuk besluit om het gevonden beeldmateriaal te verspreiden. Gevolg: een gebroken Manon en een hoop rechtszaken. En de buurman? Die werd vrijgesproken door een vormfout.

Was dit allemaal niet gebeurd, dan had er in 2012 waarschijnlijk geen haan meer gekraaid naar de naam Manon Thomas. Onterecht hoor. Want in 1988 werden we niet alleen Europees Kampioen met voetbal, maar ook Europees Kampioen bij de missverkiezingen. Dankzij wie? Dankzij Manon natuurlijk! En in 1989 werd Manon zelfs Miss Fotogeniek van de wereld. Die buurman kende z'n klassiekers.

Na deze missverkiezingen mocht Manon een leuke en goedlachse presentatrice spelen in vele gezellige spelletjesprogramma’s. Zoals in de retro spelshow Scrabble uit 1990 (scrollen). Manon helpt een deelneemster met het leggen van woordjes op RTL4: “Tab? Ja, van een computer. VC? Nee, helaas. Afkortingen mogen niet.” Een gemoedelijk pre-Wordfeud tijd was dat.

Maar na het presenteren van het programma Wehkamp Welkom op SBS6 in 2003 verdween Manon uit beeld. Totdat haar buurman zich dus met haar leven bemoeide. De bobo’s van RTL4 schrokken wakker en strikten Manon in 2009 voor RTL Vandaag. En warempel, ineens mocht ze ook weer meedansen bij Dancing with the Stars. Daarnaast beunt ze tegenwoordig ook bij met het waarschuwen voor cybercrime. Zo blijkt maar weer: ieder nadeel, heb zo z’n voordeel.

Manon, geniet van je verjaardag vandaag, wij pakken de gezelschapsspelletjes weer uit de kast!

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app