Amsterdam

Fashion Week

13.07.2013 . 10.09

Reportage: Fashionista's op safe

Modemeisjes, hipkippen en stijlvol Nederland waren vrijdagavond te vinden in Amsterdam om aanwezig te zijn bij de officiële opening van onze eigen Fashion Week. Alle trends van 2013 vlogen ons om de oren: neon, grafische prints en plateauzolen genoeg. Maar één kleur spande de kroon: zwart. Veel beauties hadden zich een all black ensemble aangemeten. Stijlvol, stoer en een tikje safe. En wat kun je allemaal doen met zwart? WTF.nl zocht het voor je uit.

1. Mannen in rokken

Zweedse treinmachinisten weten het al langer: de rok voor de man kan gewoon. Ten eerste lucht alles lekker door en daarbij is het een ideaal kledingstuk als het kwik stijgt tot tropische temperaturen. Knal er een fijne trui bovenop of een mannelijk bomberjack en niemand die je meer voor een oud wijf aanziet.

WTF.nl
© Kelly Nederlof

2. Lekker strak

Misschien een reden waarom er zoveel zwart te vinden was: de kleur staat erom bekend af te kleden. Kilootje teveel? Niemand die het ziet. Mocht je al een uitstekend figuur hebben, zoals de dames op de foto, dan is deze kleur ook zéér geschikt om als strakke variant te dragen. Sexy doch stijlvol.

WTF.nl
© Kelly Nederlof

3. accentueer je pluspunten

Als dat zwart dan toch zo lekker afkleedt, leg dan de nadruk op je sterke punten. Actrice Liza Sips legt het accent op haar jaloersmakende  smalle taille. Diva's trekken er een sexy open schoentje onder aan en gaan met die banaan.

WTF.nl
© Kelly Nederlof

4. je pluspunten, dus

Als je het hebt, show het dan vooral. Zwart is smaakvol, dus een beetje huid laten zien kan geen kwaad. Presentatrice Beertje van Beers zag er supergoed uit in haar gewaagde jurkje. Een beha? Helemaal niet nodig.

WTF.nl
© Kelly Nederlof

5. de hoed, altijd goed

Deze twee fashionista's hebben niet stiekem met elkaar afgesproken wat ze aan zouden trekken om de show te stelen, nee, ze hebben gewoon een verdomd goede smaak. Beiden vielen op tussen de hordes hippe mensen door hun zwarte hoofddeksels. Die maken de outfit helemaal af. Niets meer aan doen.

WTF.nl
© Kelly Nederlof

6. looking good in leather

Rapper Dio heeft het begrepen. Mannen in zwarte leren jasjes gaan nooit de mist in. De Fashion Week-bezoeker die naast Dio poseert heeft het begrip 'leer' naar een hoger niveau getild met zijn lakleren tenue. 

WTF.nl© Kelly Nederlof

7. een vrouw heeft nooit genoeg tassen

Het werd vrijdagavond duidelijk dat zwart met alles samen gaat. Zo ook een pikzwarte outfit die wordt afgetopt met een opvallende tas. Deze dame had haar Minnie Mouse uit de kast getrokken. Minnie is prima te gebruiken om je sigaretten in op te bergen.

WTF.nl© Kelly Nederlof

8. lef komt met de jaren

Er was ook genoeg kleur te bekennen op Fashion Week, maar dat bleek vooral weggelegd voor de wat oudere garde. Conclusie: de hipsters gaan op safe en voor de oudjes is niets gek genoeg. Jong geleerd, oud gedaan.

WTF.nl© Kelly Nederlof

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app