HIEP HIEP

HOERA

02.06.2012 . 09.01

Ruben van der Meer (1970)

Het is de dag van de lach. Ruben van der Meer wordt 42!

Voor Rubens intrede als bekende Nederlander vliegen we even terug naar de gabbertijd in de jaren ’90. Hardcore till we die. Wat een tijd was dat toch. Mannen met kale koppies en vrouwen als raveteef met opgeschoren haar tot vlak onder de paardenstaart. En allemaal in trainingspak. Lekker luchtig.

Het waren gouden tijden voor de tondeuse-industrie, Party Animals, Nike Air Max, de Mosselman, Australian, Cavello, xtc-laboratoria en Ruben van der Meer.

Ruben ging hard in die tijd. Kaal was ie al, en toen hij een fluoriscerend trainingspak aantrok, was het plaatje compleet. Ruben dreef met de groep Hakkûhbar de spot met de gabberscene. En met succes. De single Gabbertje schopte het zelfs tot nummer 1. “Daar is gabbertje, rare gabbertje, daar is gabber met z’n kaalgeschoren kop. Daar is gabbertje, rare gabbertje. Zo te zien heeft ‘ie al honderd pillen op.” En terwijl Ruben lachend in heel Nederland optrad, duimden vaders en moeders met pubers ervoor dat het ooit nog goed zou komen met hun gabberend kroost.

Maar hypes gaan voorbij en toen de gabbers hun haar weer lieten groeien, bleef het een beetje stil rond Ruben. Maar hij kwam in 2001 terug. Met zijn maatje Horace Cohen. In de programma’s Live Opgenomen en Frøland konden Ruben en Horace lekker flauw doen met hun maffe typetjes.

Maar gelukkig Ruben kan ook uit de bocht vliegen. Zo liet hij in 2008 met het uitbeelden van een om zich heen pijpende Maxima aan de andere Lama’s zien dat je ook grappen kan maken voor 18+ers (filmpje, vanaf 2.30min).

In 2012 mocht Ruben de hoofdrol spelen van een suffe, corrupte agent in de Amsterdamse film Plan C. Hij deed het aardig, maar dat trainingspak in Gabbertje zat hem toch een stukkie lekkerder. Dat dachten de makers van de serie Van God Los ook, en daarom vroegen ze hem voor de rol van bezorgde vader van een puberende gabber. Zo blijkt maar weer; hardcore never dies.

Ruben, veel plezier vandaag met vrouw Sally en je dochtertjes Leilah en Elle-May! Tering, dat kriebelt..

 

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app