HIEP HIEP

HOERA

16.06.2012 . 09.06

Erik de Zwart (1957)

Daar komt 'ie dan! Tjap tjap! De klapperrrrrrrrrr van de week. Erik de Zwart is vandaag jarig! Hij komt met stip binnen op jaar nummer 55.

Dat Erik de Zwart onlosmakelijk verbonden is met de radio, dat weten we. Wie heeft hem vroeger niet de Top 40 horen of zien presenteren? En dat hij tegenwoordig aanschuift bij RTL Boulevard als Albert een keertje niet kan, dat weten we ook. Maar dat zijn échte grote liefde eigenlijk 'treinen' zijn, dat weten veel mensen dan weer niet.

Erik krijgt een prettig gevoel in zijn onderbuik als hij naar een trein mag kijken. 'Ooh, kijk deze. Mmmm, moet je die stoute rakker zien. Ja ja ja, kijk dat lekkere wagonnetje dan. Harder! Harder! Tjoeke tjoeke! Puf puf!' Dat klinkt misschien vreemd, maar daar is helemaal niets mis mee. Ieder zijn meug moet je maar denken.

Op zijn Youtube-kanaal uploadt Erik allerlei filmpjes over treinen. Zo reisde hij naar Zwitserland om daar een lang gekoesterde droom in vervulling te laten gaan. Hij mocht een paar dagen meelopen bij de Rätische Bahn. Als een kind in een snoepwinkel met 100 euro op zak.


Maar ook miniatuurtreintjes worden door Erik vastgelegd en geüpload om aan de wereld te laten zien. Ook als er sneeuw op de kleine spoorrails ligt. Aah. Dan pakt Erik een miniatuur sneeuwschuivertje en dan haalt hij het weg. En dat filmt hij dan. Is het niet schattig?

Maar er is één model waarbij Erik de Zwart echt een beetje voorvocht verliest. Dat is de Mat '54, ook wel de Hondekop genoemd. Erik is zelfs voorzitter van een stichting om deze speciale trein in leven te houden. Hij houdt gewoon van dit model, krijgt er geen genoeg van. Of ze nou klein zijn of groot, als het een Mat '54 is, wordt Erik er blij van. Dat is toch geweldig.

Erik, we hopen dat je vandaag veel treintjes mag uitpakken. Wij luisteren tot slot nog even naar jouw zalvende stem die ons de wilde verhalen van Thomas de Stoomlocomotief vertelt. Je hoort gewoon de opwinding, prachtig! Tjoeke Tjoeke.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app