HIEP HIEP

HOERA

26.06.2012 . 07.07

Bram Moszkowicz (1960)

Er is er één jarig, hoera, hoera. Dat is evident, dat is hij. Bram Moszkowicz wordt 52 jaar.

Abraham Maarten Moszkowicz kwam ter wereld in Maastricht en groeide op in een advocatengezin. Als Brammetje eens met zijn handen at, begon zijn vader Max met een omslachtige uitleg waarom hij dit abject vond. En als Brammetje zijn bord niet leeg at, kreeg hij uiteengezet van zijn vader hoe infaam dit was ten opzichte van zijn moeder.

Maar het advocatorische regime in huize Moszkowicz wierp z’n vruchten af. Want naast Bram werden ook zijn broers David, Max Jr. en Robert op volwassen leeftijd als advocaat beëdigd. Van deze Moszkowicz-telgen werd Bram uiteindelijk de bekendste strafpleiter van Nederland.

Inmiddels heeft Bram een bijzondere rijtje cliënten verdedigd. Zo was Bram advocaat in de alimentatie-zaak met Patty Brard,de onderwereldprocessen tegen Willem Holleeder en Willem Endstra, de verkrachtingszaak tegen Robin van Persie, de hasjhandelzaak tegen De Hakkelaar, de haatzaaingszaak tegen Geert Wilders en het proces rondom de Decembermoorden tegen Desi Bouterse.

En van elke rechtszaak leek Bram te jouïsseren. Allereerst financieel, want met zijn uurtarief van 300 tot 500 euro kon Bram na elk factuurtje een nieuwe Aston Martin kopen.

Maar ook de glamoreuze zijde van de strafzaken deed Bram zichtbaar goed. Hoe meer microfoons er onder zijn neus stonden, hoe beter hij presteerde. En gekleed in dure maatpakken schoof Bram graag aan tafel bij De Wereld Draait Door en RTL Boulevard om zijn zaken nog even een klein zetje in de goede richting te geven. Dat noemt men hart voor de zaak.

Bram had tussen zijn urenlange betogen en het oneindige reciproceren ook nog tijd om plezier te maken met zijn cliënten. Vooral met Desi Bouterse kon Bram het goed vinden. Al wil Bram de dansvideo (scrollen) met de president van Suriname liever niet meer zien.

In zijn privéleven lijkt Bram inmiddels de rust gevonden te hebben. Na twee mislukte huwelijken denkt hij momenteel hardop na over een derde huwelijk en over het stichten van een gezinnetje met zijn nieuwe geliefde Eva Jinek. We hopen het voor hem.

Mazzeltof Bram!
 

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app