HIEP HIEP

HOERA

30.06.2012 . 09.10

Mike Tyson (1966)

We halen vandaag extra brood in de supermarkt en voeren dit aan de duiven. Mike Tyson wordt 46!

Michael Gerard Tyson is de bekendste straatvechter ter wereld. Hij groeide op in de beruchte wijk Brownsville in New York, waar criminelen de dienst uitmaakten en waar discussies op straat werden gewonnen met de hardste kaakstoot. En Tyson kwam zeer regelmatig in een gevecht terecht. Doordat hij een hoog stemmetje had, sliste tijdens het praten en hield van duiven leek hij een makkelijk slachtoffer. Maar de vuisten van kleine Tyson werden al snel bekend in de wijk. Ook bij de politie. Op zijn dertiende was Tyson al 38 keer gearresteerd voor diefstal en vechtpartijen.

Tyson's vader verdween op zijn tweede en zijn moeder overleed op zijn zestiende. Hierdoor kreeg bokstrainer Cus D’Amato de voogdij over Iron Mike en dat hebben we geweten. Nadat Tyson een beetje bokstraining kreeg was een legende geboren. In 1982 sloeg hij de ongelukkige Dan Cozad binnen 8 seconden tegen het canvas. Bam! En in 1986 werd Tyson na 19 knock-outs op rij (waarvan 12 in de eerste ronde) op 20-jarige leeftijd de jongste wereldkampioen Heavyweight ooit. En Tyson bleef hierna titel na titel winnen. Bijna altijd via knock-out.

Helaas kon Tyson niet al zijn agressie kwijt in de ring. In 1992 moest hij drie jaar brommen voor de verkrachting van miss-meisje Desiree Washington. Maar hij trainde hard door en na zijn comeback in de ring werd Tyson gewoon weer wereldkampioen.

Maar de schandalen stapelden zich op. Hij sloeg zijn vrouw Robin Givens stelselmatig, begon bij persconferenties al vaak met matten en beet in 1997 tijdens een wereldtitel gevecht een stuk uit Evandor Holyfield zijn oor. Uiteindelijk verdiende Tyson tijdens zijn bokscarrière meer dan 300 miljoen dollar. Maar in 2003 werd hij toch bankroet verklaard. Das ook een kunst.

Tegenwoordig is Tyson toch een gelukkig man, want hij geniet nog steeds van zijn allergrootste hobby; het duivenmelken. Zijn uitstapje bij de film Hangover vond hij wel aardig, maar het liefst praat Tyson over de vleugels, het voedsel en de vliegafstand van zijn favoriete duiven. Tyson doet alles met zijn fladderende kroost. Hij kust ze, beschermt ze, streelt ze, koppelt ze, mediteert met ze en lacht met ze. En gek genoeg is er niemand in de buurt te vinden die ook maar iets negatiefs over Tyson zijn duiven durft te zeggen.

Mike, een gezellige dag vandaag met je derde vrouw. En negeer gewoon die mensen die duiven nutteloos vinden. Wij weten wel beter.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app