Gekkies

Geloof reden breuk

02.07.2012 . 17.26

Katie redt Suri van Scientologykerk

Katie Holmes hakte de knoop definitief door om bij Tom Cruise weg te gaan toen hij liet blijken erg fan te zijn van de zogenoemde Sea Organization van de Scientology kerk. Dat is een boot waarop kinderen wonen en onderwijs krijgen in de strenge leer van het geloof.

Katie was bang dat Tom hun 6-jarige dochter Suri daarheen zou sturen. Zo vertellen bronnen aan TMZ. De Sea Organization wordt gezien als het hoogste niveau binnen de leer van de kerk. Kinderen vanaf 5 jaar kunnen daar heen gestuurd worden, om daar zonder hun ouders te wonen. Verschillende oud-aanhangers van de beweging hebben de boot later veroordeeld om het militair-achtige karakter dat er heerst.

De Dawsons Creek-actrice kwam al eens in aanraking met de boot toen zijn een personal assistent, Jessica Feshbach, kreeg die als kind op de boot had gewoond. Nadat Katie een interview gaf aan W Magazine schreef het tijdschrift dat deze Jessica een hele koude uitstraling had en een derde wiel aan de wagen was.

Eerder werd al bekend dat de strenge leer van Tom de reden was voor de breuk. Hoewel Katie zelf ook betrokken was bij de religieuze beweging vond ze dat haar man er wel heel ver in ging. Hun meningsverschil over de Sea Organization was voor Katie het breekpunt. Katie heeft in haar scheidingspapieren gevraagd om de volledige voogdij over Suri, zodat Tom geen zeggenschap meer heeft over haar. Helaas voor Katie heeft Tom om een gedeelde voogdij gevraagd.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app