HIEP HIEP

HOERA

21.07.2012 . 09.02

Nina Brink (1953)

We rennen naar de Beurs van Berlage, slaan ongelooflijk hard op de gong en steken daarna onze duimen omhoog. Nina Brink wordt 59!

Het is ook nooit goed in Nederland. Hebben we met Nina een keer een zakenvrouw die met een VOC-mentaliteit door het glazen plafond stoot, is er weer kritiek. Als selfmade woman heeft ze zich met keiharde deals in de Quote Top 100 gepositioneerd. Met een vermogen van circa 250 miljoen euro én een privé-vliegtuig zou je denken: handjes op elkaar voor Nina. Maar het tegenovergestelde gebeurt.

Geldwolf! Dievegge! Oplichter!

Nina heeft zo’n beetje alle negatieve koosnaampjes naar haar hoofd geslingerd gekregen. En terloops werden in de diverse journalistieke beschouwingen ook maar eventjes wat details uit haar privéleven erbij getrokken.

Er werd regelmatig geschreven over haar zonnebankkleurtje, stijve kapsel en witte make-up rond haar ogen. En Quote-journalist Eric Smit zag de noodzaak om een aantal levensjaren te investeren in een vermeende SM-relatie van Nina met Michael Schulhof.

Alle aantijgingen werden stuk voor stuk ontkend door Nina: ‘SM? Ik zou niet weten hoe. SMS’en, ja dat doe ik de hele dag.’ En: ‘Ik heb geen zonnebank, en ik gebruik geen make-up. Alles is naturel, zoals mijn hele familie.'

Maar waarom is Nina dan toch steeds het bokje? Wij researchen ons het apelazerus, denken het antwoord te hebben gevonden, maar worden door Nina’s weerwoord toch weer overtuigd. Want dat vijf bedrijven tijdens of na het bestuur van Nina failliet gingen, is natuurlijk puur toeval.

En dat Nina met haar duimpjes omhoog stond bij de beursintroductie van World Online, terwijl ze al haar aandelen gebakken lucht al 9 maanden eerder had verkocht, is ook niet raar. En dat vele aandeelhouders enorme verliezen leden, daar kon natuurlijk Nina niets aan doen. ‘De financiële wereld is ingewikkeld', aldus Nina.

Wij willlen Nina op haar verjaardag vooral in haar kracht zetten en eren om haar geweldige zakelijke instinct. Want Nostradamus mag dan volgens velen een goede voorspeller zijn, Nina doet niet voor hem onder. Want wie een aantal uren voor de aanslagen op de Twin Towers, en de daaropvolgende beurscrash, zijn complete aandelenpakket tegen fantastische prijzen verkoopt, is een profeet. Nina deed het, en ze lacht nog steeds in haar vuistje.

Nina, we wensen je een liefdevolle verjaardag met je man Pieter Storms. Laat de champagne maar rijkelijk vloeien!

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app