HIEP HIEP

HOERA

31.07.2012 . 08.00

Wesley Snipes (1962)

Er worden vandaag bloemetjes, kaartjes en een damesslipje bezorgd bij de McKean gevangenis in Pennsylvania. Acteur Wesley Snipes viert daar zijn 50e verjaardag.

 

Er zijn een aantal mensen en instanties die je maar beter te vriend kan houden. Je buren bijvoorbeeld. Of de barman. En waar je ook zeker geen ruzie mee moet hebben is de Belastingdienst. Vraag dat maar aan Marco Borsato die in 2007 per ommegaande 2 miljoen eurootjes moest overmaken naar de fiscus.

Maar Wesley Snipes maakte het nog ietsje bonter. De goedgespierde acteur van onder andere ‘White Men Can’t Jump’, ‘Money Train’, ‘The Fan’ en ‘Blade’ vergat 5 jaar lang belastingaangifte te doen en vroeg in andere jaren wat extra belasting terug. Zo rommelde hij, of volgens Wesley zijn adviseurs, met belastingen over een totaalbedrag van meer dan 20 miljoen euro. Dit vonden de Amerikaanse staatskasbeheerders niet leuk. En bekend acteur of niet, Wesley werd vervolgd.

Ondanks dat Wesley tegensputterde en uiteraard ook de racisme-kaart op tafel legde, bleek de sterke arm der Amerikaanse wet onverbiddelijk. Waardoor Wesley sinds 9 december 2010 zijn tijd zit te doden achter de tralies. Maar aan alles komt een einde. En als Wesley zich netjes gedraagt, komt hij in juli 2013 vrij.

Over Wesley hoeven we ons verder geen zorgen te maken. Hij redt zich wel in de cel. Al is het triest dat zijn vier kindjes een aantal jaren hun vader moeten missen. Maar volgens zijn maatje Spike Lee is Wesley zelf in topconditie. Zowel mentaal, fysiek en spiritueel.

Zijn borstkas is inmiddels zo hard als baksteen, hij beheerst capoeira bijna tot in de perfectie en daarnaast leest Wesley alle godsdienst-boeken die er op de wereldbol te vinden zijn. Wesley bekeerde zich al eens tot moslim, we zijn benieuwd welke religieuze kant van Wesley we volgend jaar kunnen verwachten.

Wesley, trakteer jezelf op een lekker biertje achter de tralies. En laat je blanke gevangenismaatjes nog eens zien hoe je moet basketballen!

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app