HIEP HIEP

HOERA

16.07.2012 . 07.39

Will Ferrell (1967)

Vandaag gaan we naar de kapper om een permanentje te laten zetten. We eren daarmee één van de grappigste mannen van de planeet. Will Ferrell wordt 45 jaar.

Waarom staat er in de hoofdstad van ieder land geen standbeeld van Will Ferrell? Waarom zie je wel overal oude generaals op paarden, muzikanten, schilders en heiligen, maar geen lieve glimlachende Will die een gek dansje doet? Wij willen een standbeeld van Will, in brons, van vijf meter hoog, midden op de Dam, morgen!

Nederland is blijkbaar niet zo dol op Will Ferrell. Zijn films draaien hier niet eens in de bioscoop. In Amerika lopen de zalen vol als 'Anchorman', 'Step Brothers', of 'Blades of Glory' worden vertoond. Hier doen we liever interessant over een arthouse film die gaat over de homofiele gevoelens van een Turkse herdersjongen. Veel zogenaamde filmkenners vinden Will Ferrell te 'flauw', te 'overdreven' en 'gewoon niet grappig'. Tegen die mensen zouden we willen zeggen: je hebt er niets van begrepen.

Will Ferrell is namelijk een genie. Zo speelde hij op onnavolgbare wijze de nieuwslezer Ron Burgundy in 'Anchorman'. Dat hij daarvoor geen Oscar heeft gekregen is een schande. Nog nooit was een karakter zo stupide, grappig, cool en overtuigend. Hij is verantwoordelijk voor de zinnen: "San Diego... Discovered by the Germans in 1904, they named it San Diago, which of course in German means a whale's vagina''. En hij improviseerde de oneliner "The human torch was denied a bank loan." Mocht iemand de film nog nooit gezien hebben, kijk die film! Hier alvast een opwarmertje.

Ferrell kan als geen ander geniale onzin verkopen. De stompzinnigste shit uitkramen en er heerlijk dom bij kijken. Hij speelde een kinderlijke dertiger in 'Step Brothers' die nog thuis woont, en een aan seks verslaafde ijsdanser in 'Blades of Glory'. Stuk voor stuk films waarin Will de show steelt. Films die je daardoor zo vaak kunt kijken als je wilt.

Will, wij zijn fan. Groot fan. We wensen je een prettige verjaardag en blijven strijden voor dat standbeeld. We wachten met smart op 'Anchorman 2' en kijken ondertussen naar hoe jij ruziet met je gemene huurbaas.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app