Eigenwijs

met d'r killersong

11.07.2012 . 11.32

Anouk wil niet naar Songfestival

Dinsdagavond Facebookte Anouk dat de TROS haar geweigerd heeft voor het Songfestival, maar woensdagochtend lijkt de vork iets anders in de steel te zitten: van de omroep mag de zangeres gewoon meedoen, maar dan wel op hun voorwaarden. En laat mevrouw Teeuwe daar nou net geen zin in hebben.

Anouk postte dinsdag: “Nou.. ik had mij dus opgegeven voor het EuroVisie Songfestival. Volgens mij heb ik hier een killersong klaarliggen, maar helaas de Tros maakt er liever weer de zoveelste talentenshow van. het gaat blijkbaar meer om het vullen van zendtijd dan om een keer een kans te hebben om in de finale te komen. jammer hoor.”

De TROS bevestigt aan NU.nl dat ‘t verhaal wel een beetje klopt. De omroep is ontzettend blij dat een artiest als Anouk zich bezig wil houden met het Songfestival, maar dan moet ze dus wel gewoon meedoen aan de voorrondes. Daarin mag ze het waarschijnlijk mag opnemen tegen het laatste restje Volendam dat het nog niet heeft geprobeerd en wat verliezers van talentenjachten.

Manager Kees de Koning laat weten dat Anouk het perfecte liedje klaar heeft liggen en ruimte in d’r agenda heeft, maar dat de enige voorwaarde is dat ze niet mee hoeft te doen aan een show waarin het publiek bepaalt welk liedje er naar het Songfestival gaat. De Koning: “Als een artiest, die al 17 jaar aan de top staat, zich aanbiedt, lijkt zo’n voorselectie mij volkomen overbodig. Maar de TROS denkt daar anders over.”

Misschien heeft De Koning daar wel een punt. Het publiek koos de afgelopen jaren De Toppers, Sieneke, het nummer van de 3J’s en Joan Franka. Kijk eens waar dat ons gebracht heeft: stijf onderaan in het klassement.

Wanneer de TROS van gedachten verandert, zet Anouk haar trots aan de kant en doet ze gewoon mee. Dat we het weten. De vraag is: wil de WTF-bezoeker dat ze gaat?

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app