Lijstje

Boefjes

12.07.2012 . 20.30

Rolling Stones: 50 jaar incidenten

De rockopa's van The Rolling Stones zitten maar liefst 50 jaar in de muziek. And still going strong. Mick Jagger en zijn uitgemergelde partners in crime hebben van alles meegemaakt in deze halve eeuw. Sex, drugs en rock 'n roll zoals het oorspronkelijk bedoeld is. Omdat 50 jaar een lange tijd is, een kleine lijst met incidenten.

- In 1964 komen de dan nog piepjonge Stones voor het eerst naar Nederland, ze spelen in het Kurhaus te Scheveningen. De Britten staan dan nog bekend als brave borsten. Er wordt dan ook maar vijf man beveiliging geregeld, maar dat blijkt niet helemaal genoeg. Bij het horen van de eerste klanken vliegen de eerste stoeltjes richting de band. Na amper vier nummers wordt het optreden afgebroken wegen ernstige ongeregeldheden. De Stones hebben kennisgemaakt met Nederland en andersom.

- Ondanks dat h bijna niet aan hem is af te zien, is Keith Richards nog weleens in aanraking gekomen met drugs. In 1967 wordt hij voor het eerst gearresteerd wegens drugsbezit. In de daaropvolgende tien jaar gebeurt het de 'Human Riff' nog tien keer. In zijn hoogtijdagen als drugsgebruiker draagt hij regelmatig een pistool bij zich. In 1977 in Canada maakt hij het helemaal bont. Gepakt met heroïne, de gevangenis lijkt zijn deel te worden. De gitarist komt er genadig vanaf door een blind meisje, die vertelt aan de rechter dat ze persoonlijk is thuisgebracht door Richards. Zijn straf: een benefietconcert geven voor blinden en een enkeltje naar een Amerikaans afkickcentrum.

(c) Wenn

Ouwe rocker Keith Richards

- Jeroen Pauw is een mietje met z'n 200 vrouwen in vergelijking met 'Mick the Lick'. Jagger beweert het met meer dan vierduizend vrouwen gedaan te hebben en dan zijn de mannen nog niet eens meegeteld. Eén van deze vrouwen is Angelina Jolie. Mick was helemaal verliefd op haar, na haar rol in de videoclip van 'Anybody's Seen My Baby?'. De twee zouden een seksrelatie hebben gehad. Sorry voor het geval je nu allemaal beelden voor je ziet.

- In 2010 komt de langverwachte autobiografie van Keith Richards uit. Zijn jarenlange vete met Mick wordt uitgebreid besproken. Volgens Keith is de zanger al 30 jaar ´onuitstaanbaar´. Hij noemt hem dan ook regelmatig 'Brenda' of 'Your Majesty'. Tevens raakt de gitarist een gevoelige snaar bij Jagger: hij zegt dat Mick 'maar een kleine penis heeft'.

(c) Wenn

Mick Jagger en Keith Richards

- Het meest bizarre verhaal wellicht rond de Stones staat ook op naam van Richards. Tegen News of the World vertelt de kettingroker/snuiver in 2007 dat hij in een dwaze bui de as van zijn vader heeft opgesnoven. "Ik opende de urn met mijn vaders as en een deel ervan vloog over tafel. Ik keer ernaar en bedacht wat ik ermee moest doen. Ontheilig ik het met stoffer en blik?. Dus ik bevochtigde mijn vinger en snoof een deel van mijn vader door mijn neus. Ik weet zeker dat hij me nog steeds aanmoedigt."

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app