Hou op met me

Niet zo ambtsgeheim

13.07.2012 . 12.21

Badr doet aangifte tegen politie

Kickbokser Badr Hari heeft aangifte gedaan tegen het team van de politie Amsterdam dat onderzoek doet naar een ernstige mishandeling tijdens het dancefeest Sensation in de Amsterdam ArenA, dat laat zijn advocaat Bénédicte Ficq vrijdag weten.

Ficq vermoedt dat er “een open communicatieve verbinding'' bestaat tussen het onderzoeksteam en De Telegraaf. De krant schreef de afgelopen dagen uitvoerig over de mishandeling en het onderzoek en dat vindt de raadsvrouw verdacht. 

“Het verstrekken van opsporingsinformatie door de politie aan journalisten is schending van het ambtsgeheim. Daarom is aangifte gedaan bij de hoofdofficier van justitie en is verzocht om een onderzoek van de Rijksrecherche.''

Badr Hari wordt ervan verdacht vorige week zaterdag zakenman Koen Everink in elkaar te hebben geschopt en getrapt. Everink ligt zwaargewond in het ziekenhuis en zou ondertussen aangifte tegen de vechtersbaas hebben gedaan. Op zijn beurt laat Badr, ook via de Telegraaf, weten dat hij niets met de vechtpartij te maken heeft. Hij is met Estelle Gullit/Cruyff/Hari (doorhalen wat niet van toepassing is) op vakantie.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app