HIEP HIEP

HOERA

26.07.2012 . 07.08

Henk Bleker (1953)

Vandaag schrijven we briefjes vol met aankomende voetbalwedstrijden. We geven ze aan uitgeprocedeerde asielzoekers. We doen alles in de lijn van de jarige Henk Bleker, hij wordt 59.

Henkie Bleker. Wat een man. Zo worden ze niet meer gemaakt. Wat een verschijning. Wat een intellect. Wat een ge-wel-di-ge politicus. En dat terwijl hij door zijn ouders eigenlijk 'Hinderk' genoemd werd. Hinderk? Is dat een naam? Ja. Volgens de ouders van Henk Bleker wel. Maar gelukkig koos 'Hinderk' voor de naam Henk, werd dus minder gepest op school, en kon zo uitgroeien tot een buitengewoon kundige politicus.

Man oh man, wat heeft Henk Bleker toch veel betekent voor ons land. In zijn twee jaar als staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft hij ons land door moeilijke crisisjaren geloodst. Helaas werd hij nèt niet de nieuwe lijsttrekker voor zijn CDA. Met de slogan 'Eerlijk Helder Henk' kon het eigenlijk niet meer mis gaan. Maar gek genoeg dacht de christelijke achterban daar toch anders over. Haersma Buma kreeg 51% van de stemmen, Henkie maar 7,3%.

Henk kende al eerder wat moeilijke tijden. Zo was er de affaire met de uitgeprocedeerde vluchteling Mauro, aan tafel bij Pauw en Witteman. Mauro zou het land uitmoeten en daar was staatssecretaris Henk Bleker het natuurlijk mee eens. Het was nou eenmaal de lijn die zijn kabinet, gedoogd door de PVV, had getrokken. Streng doch rechtvaardig. Maar Henkie vond het toch wel een beetje zielig voor de zwarte jongen met zijn grote droevige ogen. Henk zou dat weekend lekker naar de wedstrijd Twente-PSV gaan. Als een soort laatste redmiddel nodigde hij Mauro daarvoor uit. Niet mondeling. Maar per briefje. In de uitzending. Mauro zei: "Nee, mooi niet!" Auw!

Maar Henkie revancheerde zich. Plots was er het nieuws dat hij scharrelde met een journaliste van de Haagse redactie van NRC Handelsblad. En wat voor een journaliste. Het meisje heet Barbara is maar liefst 32 jaar jonger. 'Groen blaadje voor Bleker' kopte de Telegraaf. Story had de foto's. En heel Nederland sprak erover.

Henkie trekt zich er helemaal niets van aan. Hij laat zich fotograferen terwijl hij, gehuld in een wonderschone zwembroek, samen met Barbara de zee uit komt lopen. Henkie is trots. Dat kun je aan hem zien. Het liefst zou hij bovenop een rots gaan staan en zich als een gorilla op zijn borst kloppen. En wij gunnen het hem.

Henk, een fijne verjaardag samen met Barbara. Lekker blijven duwen die kar!

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app