HIEP HIEP

HOERA

30.07.2012 . 07.45

Arnold Schwarzenegger (1947)

Vandaag gaan we met z'n allen naar de sportschool en pompen onze biceps op tot ongekende proporties. We eren zo onze grote held Arnold Schwarzenegger, hij wordt 65 jaar!

Het leven van Schwarzenegger lijkt op een soapserie waarin de meest absurde dingen gebeuren. En zoals altijd lopen de ongeloofwaardige opeenstapeling van gebeurtenissen voor de hoofdpersoon uiteindelijk goed af. Dat komt omdat Arnold een man van staal is. Een man met armen als bovenbenen, een kop als een buffel en een hart van goud. En Arnold speelt de hoofdrol in zijn eigen soap met verve.

Hij wordt geboren in Oostenrijk en weet al snel dat hij een stevige jongen is. Hij traint zich suf en wordt zo sterk als een beer. Arnold wordt bodybuilder. En met behulp van enorme hoeveelheden anabole steroïden (dat mocht toen nog) wint hij 21 kampioenschappen, waaronder 7 keer de prestigieuze Mr. Olympia-titel.

Maar Arnold is meer dan een lichaam vol overtrainde spieren. Hij is een pienter mannetje. Al op zijn 22e is Schwarzenegger miljonair. Hij doet dit door ouderwets slim te ondernemen. Zo geeft hij leiding aan een stratenmakersbedrijf en een postorderbedrijf voor bodybuilders-benodigdheden.

Zijn enorm gespierde torso valt op in Hollywood, en hij wordt in 1982 gecast voor de rol van 'Conan the Barbarian'. Dit betekent zijn doorbraak in de filmwereld. Later speelt hij nog in klassiekers als 'Preditor', 'Eraser', en natuurlijk 'The Terminator'. Zijn uitspraken "I'll be back" en "Hasta la vista, baby" worden door de hele wereld met een Duitse tongval nagedaan.

In 1983 wordt Arnold Amerikaan en trouwt drie jaar later met journaliste Maria Shriver. Ze krijgen samen vier kinderen. Maar, zoals in ieder soap, neukt Arnie buiten de deur. En vorig jaar biechtte hij op een buitenechtelijk kind te hebben bij zijn huishoudster. En als we naar de foto kijken valt er ook niets te ontkennen. Kijk, en vergelijk. Ach, dat kan er ook nog wel bij.

En geen enkele soap is compleet zonder politiek tintje. En dus wordt Arnold gouverneur van California. Zijn bijnaam wordt, hoe kan het ook anders, 'The Governator'. Onder deze naam wordt door Schwarzenegger zelf een strip en een tekenfilm uitgebracht die het leven van Arnold na zijn gouverneurschap weergeeft. Hij is dan een superheld die de wereld moet redden. Je verzint het toch niet.

Beste Arnold, we wensen je een hele fijne verjaardag. En blijf ons alsjeblieft verbazen met je gekkigheden. Het is een soap waar wij geen genoeg van krijgen!

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app