FC Gay

Frank de Boer

19.07.2012 . 23.21

'Homo's te herkennen aan motoriek'

Waarom zijn er geen homoseksuele voetballers in het profvoetbal? En als ze er zijn, waarom komen ze dan niet uit de kast? BNN stelt die vraag aan voetbalprominenten. Frank de Boer zet de boel op scherp.

Je zou denken dat de Ajax-trainer goed voorbereid is als de rode BNN-microfoon onder zijn neus wordt geduwd.

Frank de Boer krijgt van verslaggever Tim Hofman de vraag waarom er zo weinig homo's in het profvoetbal te vinden zijn. De voormalige verdediger: ''Als je de homo bekijkt, denk ik, die is wat minder... a-sportief, meestal denk ik. De motoriek, normaal gesproken, dat valt toch meestal wel op bij homo's. Misschien is dat het.'' Frank ziet aan het loopje van een man of hij op vrouwen valt of warm wordt van de eigen sekse.

BNN polste ook Ronald Koeman (''Daar doe ik niet aan mee'') en Willem van Hanegem (''Dan moet je even in de spiegel kijken''). Tim zou er goed aan doen ook analist Johan Derksen (''Blijf maar in de kast'') op te zoeken voor dit programma. KNVB-voorzitter Michael van Praag heeft inmiddels laten weten dat hij een grote campagne gaat starten tegen homofobie. Goede zaak, Michael.

Druk vanuit Ajax

De jongerenomroep maakte er een promofilmpje van maar die werd, 'onder druk van Ajax', offline gehaald. Veronica Magazine had het volgende statement op zijn website geplaatst: ''Het promofilmpje voor FC Gay waarin de Ajax-trainer de gewraakte woorden spreekt, is in het bezit van veronicamagazine.nl, maar hebben we van BNN offline moeten halen. Dit na druk vanuit Ajax. Frank de Boer zou woorden in de mond zijn gelegd. Dat is althans de lezing van Ajax. De club verbiedt BNN om die reden de promo uit te zenden.''

Inmiddels is die tekst genuanceerd tot een korte versie. BNN, de omroep van wijlen Bart de Graaff, zou zich door een voetbalclub onder druk laten zetten? En heeft Tim Hofman De Boer woorden in de mond gelegd? ''Onzin'', laat de verslaggever weten aan WTF.nl. ''Pure onzin. Niets meer over te zeggen.''

UPDATE 23.50: DE BEELDEN STAAN WEER ONLINE


De volledige promo, met homofobe Ajax-supporters, is hier te zien. De thema-avond FC Gay is zaterdag 4 augustus om 19.55 uur te zien op Nederland 3.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app