Hoeveel?

30+11=50

20.07.2012 . 17.30

Joop van den Ende kan niet tellen

Theaterproducent Joop van den Ende kan niet rekenen. Dit jaar viert hij met een grote actie dat hij vijftig jaar in het vak zit en geeft daarom korting op zijn voorstellingen. Maar dat is een beetje gek want in 2001 vierde de musicaltycoon dat hij 30 jaar in het vak zat. En 30+11 = nog lang geen vijftig.

In 2001 werd met veel bombarie de overzichtstentoonstelling ‘Koopman in illusies’ geopend met kostuums en decorstukken uit onder andere de hitmusicals Cyrano en Phantom of the Opera. Voor 8,50 gulden kon iedereen naar de successen van ome Joop komen kijken.

En nu is het weer feest: op www.joop50.nl vertelt Joop dat het 50 jaar geleden is dat hij met musical begon en dat hij dit met iedereen wil vieren. Mensen die naar de voorstelling Wicked willen, krijgen korting en volgende maand is er een andere actie.

Superlief natuurlijk die traktatie, maar klinkt het vooral als een slecht getimede reclamestunt. Joops’ mensen laten bij navraag weten dat het voor hen ook een klein beetje natte vingerwerk was. Gezien de omvangrijke cv van de entertainmentbaas zou het prima kunnen dat hij ergens in 1962 is begonnen met produceren, maar het kan ook best wat eerder of later zijn.

Het is voor zijn bedrijf in ieder geval een mooi moment om mensen naar hun voorstellingen te trekken: “We moeten scherp zijn, waar mensen vroeger 3 tot 4 keer per jaar naar het theater gingen, gaan ze nu nog maar de helft. En wij zijn ook gewoon marktkooplieden die mooie kunst aan de man willen brengen en dan doe je ook aan kortingen.”

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app