Ruzie over geld

Heal the Jacksons

25.07.2012 . 11.13

De Jacksons hebben ruzie, allemaal

De Jacksons hebben slaande ruzie met elkaar en het gaat - hoe banaal - over geld. De King of Pop laat in zijn testament weten dat hij 500 miljoen dollar nalaat aan zijn kinderen en niets aan de rest van de familie. Michael's keuze is niet goed gevallen en de familie vecht hun ruzie nu uit op straat.

Dinsdagavond dook er een filmpje op waarin de familie met elkaar ruziet op de oprit van moeder Katherine's huis. De beelden zijn gemaakt door een beveiligingscamera die bij het huis hoort, hoe ze op het internet terecht zijn gekomen, is nog een raadsel. Michaels' moeder zit momenteel in Arizona, maar Michaels' kinderen Paris, Prince en Blanket wonen nog in het huis. De politie moest er aan te pas komen om de gemoederen te bedaren.

Op de beelden, afkomstig van een bewakingscamera, zijn onder anderen de heftig gebarende Janet en Jermaine Jackson te zien. Waar de twee precies over ruziën is niet duidelijk. Volgens TMZ.com kwamen Randy, Jermaine en Janet Michaels’ kinderen halen om ze naar hun oma te brengen. Maar oudste dochter Paris had hier helemaal geen zin in. Janet pakte haar telefoon af, sloeg haar en schreeuwde: “Je bent een verwend kreng.” Waarop Paris terug sloeg en schreeuwde: “Dit is ons huis, niet het Jackson-familiehuis. Sodemieter op!” Ondertussen zouden verschillende broers ook met elkaar op de vuist zijn gegaan. 

Enkele uren na het incident kwamen de twee advocaten die belast zijn met de uitvoering van Michaels testament, John Branca en John McClain, met een verklaring naar buiten dat ze ‘bijzonder bezorgd’ zijn over de ontwikkelingen in het gezin. Op een fansite schrijven de twee dat ze de drie kinderen van Michael willen 'beschermen tegen ongewenste beïnvloeding, hebzucht en andere nare omstandigheden'.

Michaels broer Randy Jackson willen op hun beurt weer niets horen van de advocaten die nu de controle hebben over Michaels’ nalatenschap. De broers beschuldigen hen van crimineel gedrag. Het testament dat zij zeggen na te leven, zouden ze zelf hebben verzonnen. Het document is opgesteld en ondertekend Los Angeles, ergens in 2002. Maar op de datum dat Michael het zou hebben ondertekend, was hij in New York. Duizenden kilometers verderop.

In een Amerikaanse talkshow vertelde Randy dat de ruzie in de familie volledig de schuld is van advocaten Branca en McClain. Volgens hem zijn de mannen uit op ruzie zodat niemand hen in de gaten houdt terwijl ze uitvoeren wat er in het ‘vervalste’ testament staat. “De familie is eensgezind om dit recht te zetten”, zei Randy in het interview. Maar dat lukt waarschijnlijk niet met knokpartijen op een oprit.  

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app