Bijbaantje

Leuk voor op z'n cv

25.07.2012 . 13.12

Holleeder columnist Nieuwe Revu

Willem Holleeder wordt columnist voor weekblad Nieuwe Revu. De crimineel die afgelopen januari vrij kwam, moet nog 17,9 miljoen euro terugbetalen voor de afpersing van wijlen Willem Endstra. Nou betaalt men in tijdschriftenland natuurlijk geen gouden bergen, maar alle beetjes helpen.

Hoofdredacteur Erik Noomen bevestigt dat hij het een half jaar met Holleeder gaat proberen. De Amsterdammer zal wekelijks verslag doen van zijn leven, maar hij schrijft ook over zijn tijd in de gevangenis en zijn persoonlijke geschiedenis.

Noomen is niet bang dat Holleeders verhalen binnen een half jaar op zijn: ''Holleeder is een man die soepel uit zijn woorden komt en vele anekdotes tot zijn beschikking heeft waar de nieuwsgierige Revu-lezer van zal genieten. Hij bevindt zich natuurlijk ook in een vreemde positie in de Nederlandse maatschappij. Hij is even bekend als Beatrix, en als hij over straat loopt wil iedereen met hem op de foto, inclusief BN'ers. Aan de andere kant heeft hij een crimineel verleden waar veel mensen van gruwen.”

Een van de voorwaarden voor de samenwerking is dat Holleeder niet in de bak belandt. Noomen: “In principe staat het hem natuurlijk vrij zijn leven weer op poten te zetten. Holleeder heeft zijn straf uitgezeten, en de enige juridische afwikkeling die nu nog tegen hem loopt, is de ontnemingsvordering, waarbij Justitie bijna 18 miljoen van hem wil hebben. Geld dat Willem naar eigen zeggen niet heeft. Laat Nieuwe Revu, zo dachten we, dan meehelpen om Justitie een financiële opsteker te geven."

Holleeders eerste column staat in de Nieuwe Revu die op woensdag 5 september uitkomt.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app