Hoger beroep

Strijdlustig

25.07.2012 . 18.55

Breukhoven-telg terug de bak in?

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag in hoger beroep nogmaals tien maanden celstraf geëist tegen Constanza Breukhoven, want haar verhaal rammelt aan alle kanten. De dochter van Conny en Hans Breukhoven werd vorig jaar juli schuldig bevonden aan het kraken van de kluis van haar adoptiefvader Hans. Van je familie moet je het hebben.

De strafeis, tien maanden plus vijf maanden voorwaardelijke celstraf, is gelijk aan wat het OM vorig jaar in eerste aanleg had geëist. Breukhoven ging na haar straf in hoger beroep.

De 36-jarige Constanza hoefde vorig jaar van de rechter niet meer de cel in. Ze kreeg 38 dagen cel opgelegd, die ze al had uitgezeten in voorarrest. Daarnaast kreeg ze een werkstraf van 240 uur.

De advocaat van Breukhoven spreekt over een 'forse eis'. "Maar ik ben niet geheel verbaasd", zegt Erik Kerkhoven. Breukhoven reageerde volgens de advocaat 'gelaten, maar strijdlustig'. Constanza had volgens Kerkhoven genoegen kunnen nemen met de lage straf die haar werd opgelegd door de rechtbank. "Maar zo zit ze niet in elkaar. Ze wil haar onschuld bewijzen."

Breukhoven zou niet in haar eentje verantwoordelijk zijn voor de kluisroof. Ze werd geholpen door Mohammed, haar ex-vriend en de vader van haar kinderen, en diens broer. Mohammed moet in september voorkomen. Zijn broer hoorde woensdag 118 dagen celstraf, waarvan dertig dagen voorwaardelijk, tegen zich eisen.

Het gerechtshof doet naar verwachting over twee weken uitspraak.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app