HIEP HIEP

HOERA

04.08.2012 . 09.06

Barack Obama (1961)

Bijna alle regeringsleiders ter wereld sturen vandaag een gelukswens naar Washington. Barack Obama wordt 51.

Barack Obama is de machtigste man ter wereld. Hij is de eindbaas van het rijkste land en hij bepaalt wanneer er een grote oorlog wordt gevoerd. Als Barack voor zijn verjaardag een Westers leger rondom de grenzen van Iran wenst, stuurt Mark Rutte morgen onze jongens.

Maar Barack is ook een mens. Hij heeft net als iedereen een vader en een moeder, hij heeft rood bloed dat door zijn aderen stroomt en hij moet ook iedere dag naar de wc om te plassen en te poepen.

Barack is een halfbloedje; hij heeft Keniaans en Amerikaans bloed. Zijn vader en moeder waren hardwerkende burgers. Z’n papa was econoom en z’n mama antropologe. En Barack heeft ook zelf een gezinnetje. Hij is bijna twintig jaar getrouwd met zijn lieftallige Michelle Robinson en heeft met Malia Ann (14) en Sasha (11) twee schattige dochtertjes. Hun hondje Bo maakt het geluk compleet.

En Barack gaat regelmatig met zijn gezinnetje op stap. Ze maken graag een ommetje op de fiets en als ze op vakantie gaan dan zoekt de familie Obama het liefst zon, zee en strand op. Bij voorkeur op hun lievelingseiland Hawaii.

Maar zonder zijn gezin kan Barack zich ook prima vermaken. Hij is dol op sport en speelt regelmatig een potje basketbal, houdt van voetbal en slaat zo nu en dan een balletje op de golfbaan.

En ook Barack heeft zo zijn slechte gewoonten. Hij rookte jarenlang sigaretten, maar is inmiddels gestopt. Als oplossing eet hij nu wat extra kauwgom. Ook heeft hij in zijn tienerjaren wel eens een jointje gerookt. Maar ach, wie niet?

Barack houdt ook van vet eten. Hij werkt op zijn tijd een hamburger naar binnen, en zijn favoriete gerecht is een pizza. Ook verorbert hij graag pistachenootjes en geroosterde amandels. Maar Barack houdt niet van rode bietjes en ook niet van mayonaise.

Net zoals miljoenen andere Amerikanen las ook Barack met veel plezier de boeken van de Harry Potter-reeks en zijn lievelingsfilms zijn Godfather 1 en 2. En Barack gelooft in God. Hij is gewoon het prototype Amerikaan.

Barack, we wensen je een fijne verjaardag op het Witte Huis. En pak die microfoon maar weer vanavond hoor!

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app