Zakje wiet

2 jaar lang

28.07.2012 . 18.40

Snoop Dogg niet welkom in Noorwegen

Rapper Snoop Dogg mag de komende twee jaar Noorwegen niet in. Hij probeerde vorige maand het land binnen te komen met een paar gram wiet in zijn zak en daar waren de Noorse autoriteiten niet bepaald blij mee.

Zoals het een wereldberoemde rapper betaamt, reisde Snoop in stijl naar een festival in het zuiden van Noorwegen. De vlucht was geen probleem, maar bij aankomst sloegen de drugshonden aan bij de douane en werd er 8 gram wiet in zijn bagage aangetroffen. Daarnaast had Calvin Broadus, zoals Snoop eigenlijk heet, veel te veel contact geld op zak waarover hij niet van plan was om belasting te betalen. Voor beide overtredingen kreeg hij een boete van bijna 7.000 euro, meldt AP.

Het is niet de eerste keer dat de rapper een land niet meer binnen mag. In 2006 was hij een tijdje niet meer welkom in Engeland, nadat Snoop en zijn vrienden op vliegveld Heathrow in Londen op de vuist gingen met de politie. Uit beveiligingsbeelden bleek later dat de schuld bij de politie lag. In 2007 besloot Australië dat Snoop het land niet in mocht vanwege zijn strafbad, maar later draaiden ze die beslissing terug en gaven ze hem toch een visum zodat hij kon komen optreden.

Dat Noorwegen op dit moment verboden terrein voor hem is, zal Snoop trouwens een worst wezen. Holger Hagesaeter, de agent van de Amerikaanse artiest in het Scandinavische land, zegt dat de Snoop prima kan leven met dat besluit en niet van plan is ertegen in beroep te gaan.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app