Tegen politie

Eindhoven de gekste

30.07.2012 . 07.58

The Flexican doet aangifte

Dj The Flexican gaat aangifte doen tegen de politie in Eindhoven, dat maakte het management van de dj zondag bekend. Zaterdagnacht werden hij en mc Sef hij door agenten in elkaar geslagen nadat een politiewagen over zijn voet reed. De politie verklaart dat de dj een agent met de dood heeft bedreigd. 


De twee kwamen uit Sneakerz in Eindhoven en liepen op een parkeerplaats. Een aankomende politiewagen zou daar vervolgens over de voet van The Flexican zijn gereden. Toen de dj, die eigenlijk Thomás Goethal Ligthart heet, daarop reageerde, zouden de agenten uit de auto zijn gesprongen. Het handgemeen en arrestatie volgde daarop.

Zondagochtend dook al een filmpje op met beelden van de arrestatie. Inmiddels zijn er ook foto's online geplaatst van The Flexican, die over zijn hele lijf blauwe plekken heeft. Bekende Nederlanders die The Flexican (die volgens zijn paspoort Thomás Goethals heet) kennen, laten hun verontwaardiging horen op Twitter.

Het management van de dj kwam later zondag met een verklaring: "Op zondagmiddag is The Flexican in verzekering gesteld op verdenking wederspannigheid dan wel mishandeling politieambtenaar met enig letsel tot gevolg. Echter, in een persbericht geeft de politie aan dat hij een agent met de dood zou hebben bedreigd. Hij ontkent zich aan deze feiten schuldig te hebben gemaakt."

De verklaring stelt verder: "Nadat verschillende getuigenverklaringen zijn vergeleken met die van Sef en The Flexican is in overleg met advocaat Yehudi Moszkowicz besloten om tegen politie Eindoven aangifte te doen bij het Openbaar Ministerie van dit buitenproportionele en onnodige politieoptreden."

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app