Toch

Agent heeft spijt

03.08.2012 . 21.07

Filmpje arrestatie Flexican gewist

De politie heeft toch een filmpje van de arrestatie van The Flexican gewist. Dat heeft het korps vrijdag aan Omroep Brabant toegegeven. Ingrid Lukken zag hoe de dj zaterdagnacht hardhandig werd ingerekend en maakte daar met haar telefoon een filmpje van. Een agent wiste het filmpje, maar ontkende dat achteraf keihard.  

Politie Eindhoven heeft intern onderzoek gedaan waaruit blijkt dat een agent het filmpje van Lukken toch heeft gewist. Zij werd zaterdagnacht na afloop van het Sneakerz-festival gearresteerd wegens belediging van een agent. Terwijl zij in de cel zat, verdween het filmpje van haar telefoon. Een woordvoerdster van de politie vertelt de omroep: "Volgens de agent gebeurde dat bij het uitzetten van de telefoon en onder druk van omstandigheden. Hij heeft spijt van het wissen van het filmpje."

De woordvoerder laat ook weten dat het korps de actie van de agent afkeurt en gaat onderzoeken of er stappen tegen hem moeten worden ondernomen. Lukken schakelt een forensisch onderzoeksbureau in om het gewiste filmpje weer terug te toveren.

De arrestatie van The Flexican werd ook gefilmd door vriend en collega-muzikant Sef. Hij zette de beelden zondag op YouTube omdat hij vond dat de politie echt te ver ging. Maandag verschenen er foto’s op het internet waar de dj bont en blauw op stond. Ook liet hij weten aangifte te gaan doen tegen de politie. Daarop hebben twee agenten aangifte tegen The Flexican gedaan. Een beschuldigt hem van mishandeling, de ander van bedreiging met de dood en belediging.

Deel deze pagina

Reageren

Meest gelezen

Download de app