HIEP HIEP

HOERA

13.08.2012 . 07.39

Rembo & Rembo (1963)

Sjongejongejongejongejongejongejonge. Sjooooongejongejongejongejongejongejonge. Wij hebben in jaren niet zoooo gelachen. Rembo en Rembo zijn vandaag saampies jarig en worden allebei 49!

Is er ooit nog een leuker kinderprogramma gemaakt dan Rembo en Rembo? Neen. Natuurlijk niet. En dat gaat ook nooit meer gebeuren. Maxim Hartman en Theo Wesselo kwamen eind jaren '80 en begin jaren '90 iedere zondagochtend als de twee kale idioten onze huiskamers binnen. Ze introduceerden grote bergen poep waar altijd iemand in viel. Professor Paardekuth. Tampie Magdat. De Gluurbuur. Rumboon en Bumboon. Harry Turtle. Winnetoe en Oude Schaterhand. Stuk voor stuk fantastische typetjes van deze twee Hollandse helden.

En daar zat je dan als klein kind naar te kijken. Soms met open mond. Wenkbrauwen omhoog. Vaak liggend op de grond van het lachen. Absurde stommiteiten. Flauwe klotegrapjes. En dat alles in een razend tempo. Rembo & Rembo waren soms zo raar dat je eigenlijk geen idee had waar je naar keek.

Maar Maxim en Theo hebben naast Rembo & Rembo meer coole dingen dingen gemaakt. Kijk bijvoorbeeld naar 'Teken mee avec René'. Het is alsof je middenin een paddotrip bent beland. En 'Ojajoh?!!' waarin Tampie Magdat op zoek gaat naar antwoorden op allerlei kindervragen.  Geweldig! En Maxim heeft met 'Lekker Dansen' misschien wel het simpelste en daarmee het briljantste tv-format ooit bedacht. Je laat allerlei mensen, op verschillende plekken dansen op muziek, dat monteer je, en dat zend je uit. Extreem sympathieke televisie!

Maar de twee werken helaas niet meer samen. Vandaag de dag is Theo lekker bezig met zijn band  Hausmagger, en maakt Maxim nog steeds geniale televisie met zijn Omroep Maxim. Een samenwerking zit er volgens beide niet meer in. Ach ja, aan al het goede komt een eind. En gelukkig hebben we de filmpjes nog.

Theo en Maxim, wij wensen jullie een fijne verjaardag toe. En hopelijk hoeft er niemand te niesen. HA...HAAAA. TSJOE!

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app