Boefje

Voor kluisroof

08.08.2012 . 11.47

Rechter veroordeelt Constanza weer

De rechtbank heeft Constanza Breukhoven woensdag opnieuw veroordeeld. De dochter van Connie en Hans is volgens de rechtbank medeplichtig aan de beroving van haar vaders kluis. Ze is veroordeeld tot 120 dagen gevangenisstraf waarvan 82 voorwaardelijk. Ook moet ze 240 uur papiertjes prikken.

Rond de kerst van 2010 zou Constanza haar toenmalige vriendje Mo hebben geholpen met inbreken in de villa van haar vader terwijl hij op vakantie was. Ze zou verschillende codes en een sleutel met Mo hebben gedeeld zodat hij het huis en de kluis in kon.

De buit was flink: Mo nam horloges mee ter waarde van 236.000 euro, 68.000 euro contact geld en aandelen aan toonder ter waarde van 2,5 miljoen euro. De rechtbank vindt dat Constanza misbruik heeft gemaakt van vertrouwelijke codes die haar waren toevertrouwd. Twee weken geleden werd ze daarom veroordeeld tot 15 maanden cel waarvan 5 maanden voorwaardelijk.

Constanza vond haar straf te hoog, ging in beroep en kreeg woensdag een lagere straf. Het 36-jarige boefje hoeft niet te brommen, ze heeft haar tijd al uitgezeten in voorarrest.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app