HIEP HIEP

HOERA

24.08.2012 . 07.20

Inge de Bruijn (1973)

We nemen voor ons werk een duik in het plaatselijke zwembad, we zwemmen met moeite twee baantjes in de vlinderslag en gaan daarna uitgebreid douchen. Inge de Bruijn wordt 39!

Inge is een heldin. Ze is de succesvolste Nederlandse sporter aller tijden op de Olympische Spelen. Natuurlijk deed Ranomi Kromowidjojo het geweldig in Londen, maar ze staat nog wel eventjes in de schaduw van Inge die vier gouden, twee zilveren en twee bronzen plakken thuis heeft liggen.

Volkomen terecht is het dan ook dat Inge in haar geboorteplaats Barendrecht een zwembad naar haar vernoemd heeft gekregen. De plaatselijke kinderen halen er nu hun zwemdiploma’s in het Inge de Bruijn Sportfondsenbad. En de hele Nederlandse sportwereld knikte instemmend nadat Inge in 2008 de Fanny Blankers-Koen Trofee mocht ophalen vanwege haar buitengewone verdiensten voor de Nederlandse sport.

Maar zoveel voorspoed Inge heeft gehad in de zwemsport, zoveel tegenspoed heeft ze gehad in de liefde. Inge en mannen, het is een hoogst ongelukkige combinatie. Zo was er een hele stoere jongen die zich haar vriend noemde om haar daarna bont en blauw te slaan in Turkije. Of een andere topper die het nodig vond om vreemd te gaan bij haar. En een andere bikkel knoopte een relatie aan met Inge om vervolgens geld van haar te stelen. Klootzakken zijn het.

Wij gunnen Inge een lieve man. Ze zegt zelf inmiddels ‘bang te zijn voor de liefde’. Maar met zo’n wespentaille, lange nagels en met zo’n lach zal het met Inge vast wel goedkomen. De mooie setjes lingerie heeft ze in ieder geval al in de kast hangen.

Inge, een liefdevolle verjaardag vandaag. En dans ze vanavond!

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app