HIEP HIEP

HOERA

31.08.2012 . 07.32

Floortje Dessing (1970)

We laten vandaag de auto staan en gaan met een ezel naar ons werk. Floortje Dessing wordt 42.

Gatverdikkie. Morgen is het alweer september. De zomervakantie van de hardwerkende Nederlander zit er op. Het is weer eventjes wachten op de frikandelletjes in Turkije, het aanbranden op het strand, de tientallen potjes sudoku, het stokbroodje onder de arm in Frankrijk en de XTC-pilletjes op Ibiza. Er moet weer worden gewerkt om geld te verdienen. Geld voor een volgende vakantie.

Maar niet voor Floortje Dessing. Neen. Floortje draait het om. Ze krijgt geld om te reizen. En ze wordt daarvoor veel gevraagd. Elke televisiezender wil Floortje in het reisprogramma hebben. Hierdoor heeft Floortje sinds 1995 voor onder meer Veronica, Yorin, RTL5, LLiNK en BNN al meer dan 120 landen bezocht. Ezeltjeprikje op de wereldkaart, visa regelen en Floortje ging weer verslag doen vanuit Verweggistan.

Floortje is een doorgewinterde reiziger. Ze laat zich niet van de wijs brengen. Of ze nou praat met een Ecuadoriaanse bananenboer of dat ze een Nepalese berggeit in de kont kijkt, Floortje blijft altijd zichzelf. Normaal en oersaai. En de keurige kijkers van LLiNK en BNN zijn er dol op.

Maar het inhuren van Floortje voor je reisprogramma heeft wel een prijskaartje. Zo bleek in 2007 dat Floortje bij LLiNK ruim 190.000 euro verdiende voor het maken van haar degelijke reisverslagjes. Maar na wat ophef leverde Floortje ruim 10% in om zo aan de Balkenende-norm van 170.000 euro te kunnen voldoen. Zo is Floortje dan ook wel weer.

Toch gaat het leventje van Floortje niet alleen maar over rozen. Het zijn van een blonde bekende Nederlander met siliconenborsten heeft ook een keerzijde. Elke scheet die je laat is nieuws. En toen Fok! het nieuws verspreidde dat Floortje pijpend op een foto zou staan, legde half Nederland even de zakelijke e-mailtjes opzij. Om uiteindelijk een zwart vierkantje onder de mond van een dubbelganger van Floortje te zien. Tis toch wat.

Floortje, veel plezier vandaag en vraag je vriendje Fransesco om een massage die je wel lekker vindt. En dan niet meer aanstellen hè.

Deel deze pagina

Reageren

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Download de app